Skip to main content
Map

Infosessie: First Lego League - 27/06

Kinderen van 9 tot en met 14 jaar op een laagdrempelige manier laten kennismaken met wetenschap en technologie is al jaren de ambitie van de FIRST® LEGO® League. Het internationale initiatief wordt wereldwijd georganiseerd, nu ook in België. In West-Vlaanderen zet VIVES er zijn schouders onder.

Leerlingen van het zesde leerjaar basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs staan op een kantelmoment in hun studiekeuze. Met de FIRST LEGO League Challenge brengen we hen op een positieve manier in contact met techniek en wetenschappen. FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens elk seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een (regionale) robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal.

Lego League

Nood ondernemingen

Twee op de drie ondernemingen ondervindt tegenwoordig problemen om geschikt personeel te vinden. Die krapte vormt een structureel probleem en bedreigt ons groeipotentieel ernstig. Zeker de krapte aan STEM-profielen overheerst. Naast levenslang leren en activering kijken we naar het onderwijs voor oplossingen. De voedingsbodem voor voldoende instroom in de toekomstgerichte (STEM) richtingen wordt al op jonge leeftijd gelegd.

Dankzij sponsors kunnen we kinderen en jongeren over heel België inspireren om te kiezen voor STEM onderwijs. Omdat we, dankzij steun van partners, het project gratis kunnen aanbieden, is er geen drempel voor West-Vlaamse scholen om zich in te schrijven. Zo kunnen we ook jongeren bereiken die anders uit de boot zouden vallen. Wil je als bedrijf graag bijdragen aan dit verhaal? Schrijf je dan zeker in voor deze infosessie. Tijdens de infosessie lichten we graag de verschillende sponsorpakketten toe.

Logo VIVES

 

Contactpersoon

Joyce Simoens

Adviseur arbeidsmarkt en onderwijs

Adres

VIVES Maaklab
Universiteitslaan 2
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet. 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag