Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Infosessie: De kunst van mentale hygiëne

  • Online

 ESF   welt 

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal een tandje bijgestoken. Werkgevers hebben geprobeerd om het werk werkbaar te houden en werknemers hebben ook zelf oplossingen gezocht. Sommige nieuwigheden hebben ons geholpen, andere zijn bij probeersels gebleven. Soms hadden we veel stress en liep het niet zo goed, andere keren hadden we het gevoel dat we onszelf echt verbeterden. Het doet ons nadenken over hoe het nu verder moet. Hoe maken we ons werk werkbaar in het nieuwe normaal? Expert Ralf Caers vertelt je er alles over tijdens deze online infosessie!

Ralf CaersRalf Caers, professor HRM aan de KU Leuven, Ehsal Management School en UHasselt, zaakvoerder van coachingpraktijk Passiemento en auteur van het populaire boek ‘Aan het roer van NV Mezelf’, focust op de mentale hygiëne van werknemers en hoe leidinggevenden hen daarbij kunnen ondersteunen.

Eerder dan te verwijzen naar wat de werkgever moet doen, vertrekt deze sessie van wat de werknemers zélf kunnen doen om hun mentale balans te bewaren. We kijken onder meer naar de biologische effecten van chronische stress en hoe we ons lichaam kunnen gebruiken om onszelf tot rust te brengen. Daarnaast hebben we het over hoe je een betere werkgezinsbalans behoudt, hoe je best wel of niet je waardering toont, over persoon-organisatie fit en hoe je de signalen van je collega’s en de werkomgeving beter kan lezen en kaderen. Want hoe meer we zelf in handen hebben, hoe minder vatbaar we zijn voor de uitschuivers van een ander.

Deze sessie heeft een wetenschappelijke onderbouw, maar is toegankelijk gemaakt voor een breed publiek met herkenbare voorbeelden en met een nadruk op technieken en adviezen die meteen bruikbaar zijn in de praktijk. De combinatie van economie, sociologie en psychologie leidt bovendien tot nieuwe ideeën die teams echt in beweging kunnen brengen en die leidinggevenden helpen om hun team nog beter te begeleiden.

   welt

Welt 2021 wordt medegefinancierd door ESF

ESF

Contactpersonen

Steve Vanhorebeek

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Lisa Hulsmans

Adviseur Welt

Wanneer

Prijs

Gratis (inschrijven verplicht)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus