Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Industry on Stage 2024

Ontketent AI een revolutie in onze industrie? De impact van artificiële intelligentie op onze proces- en maakbedrijven kan niet uitblijven. Deze Industry On Stage brengt jou opnieuw samen met CEO's en thought leaders over een brandend actueel topic. 

Het potentieel van AI is gigantisch, dat staat vast: menselijke competenties efficiënter inzetten, realtime inzichten krijgen en razendsnelle voorspellingen doen. 

De opwinding over deze technologie is voelbaar, maar hoe wordt AI vandaag ingezet in onze industrie?  Bewijzen de eerste pilots in de productie hun economische meerwaarde? Welke impact verwachten bedrijven op langere termijn? Wat kan de introductie van AI in onze industrie versnellen? 

AI staat centraal in deze zevende editie van Industry on Stage. Opnieuw brengt dit event vooraanstaande CEO's en thought leaders uit verschillende sectoren samen om hun licht te werpen op de nieuwste ontwikkelingen. Wat je mag verwachten? Concrete use cases van AI-implementaties, verhelderende panelgesprekken en sterke keynotes om je inspiratie te bieden. Ook krijg je de resultaten mee van onze laatste benchmark, die we uitvoerden bij maar liefst 120 industriële bedrijven. Moderator van dienst is VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck

Jij kan niet ontbreken. Blokkeer 3 juni in je agenda en schrijf meteen in via deze pagina. 

Programma

Onder voorbehoud van wijzigingen. Binnenkort lees je hier de definitieve inhoud.

15.00 uur
Ontvangst.

15.30 uur
Verwelkoming door Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.
Voorstelling Industry Benchmark Artificiële Intelligentie door Tine Horsten, manager industriewerking Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

15.50 uur
Spreker: meer informatie volgt snel. 

16.05 uur
Spreker: Slimmer produceren. Hoe Niko AI integreert in haar productie, door Hendrik Van Hove, Engineering Manager, NIKO

16.20 uur
Panelgesprek: AI in onze proces- en maakindustrie vandaag. Drie productiebedrijven in gesprek over de huidige integratie van AI in onze industrie:

  • Hendrik Van Hove, Engineering Manager, NIKO
  • Koen Libbrecht, Managing Director, Aluminium Duffel

16.45 uur
Keynote: De impact van AI op productiviteit en werk, door Marieke Blom, Global Head of Research & Chief Economist, ING Group.

17.15 uur
Panelgesprek: AI en de toekomst van jobs in de industrie. Marieke Blom (ING) gaat verder in gesprek voor een blik op de toekomst:

  • Marieke Blom, Global Head of Research en Chief Economist, ING Group
  • Jellert Schaepherders, Team Leader Smart Factory, Atlas Copco
  • Bart Goethals, professor Data Science & AI, Universiteit Antwerpen en CTO & co-founder, Froomle

17.40 uur
Round-up: Wim Michiels, CEO van Proviron en voorzitter van het Industrieforum, zet de belangrijkste inzichten van de dag op een rij. 

17.50 uur
Netwerking en walkingdinner.

19.30 uur
Voorziene einde.

Het industrieforum en Industry on Stage zijn initiatieven van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Het Industrieforum wil internationaal benchmarken, trends blootleggen, beleidsaanbevelingen formuleren en concrete acties initiëren. Dit om onze industrie te helpen zich internationaal te profileren als een groep van vooruitstrevende productievestigingen die tegelijk betrouwbaar, competent en competitief zijn.

Meer info? Contacteer tine.horsten@voka.be.

Contactpersonen

Tine Horsten

Manager Industrie

Ina Veeckman

manager events & netwerkactiviteiten

Adres

Humgy Central
Stadsfeestzaal - Meir 78
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Exclusief voor leden:
€295 (excl. 21 % btw)

Voorwaarden

Annulatie

Annuleren kan enkel schriftelijk t.e.m. 27 mei via pr.aw@voka.be. Nadien is het volledige bedrag verschuldigd. Indien je later of niet geldig annuleert, kan jouw afwezigheid achteraf geen aanleiding zijn tot terugbetaling. Je kan jezelf zonder bijkomende kosten laten vervangen door een collega als je ons de naamwijziging doorgeeft.

Privacy

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan