Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Inclusief werkgeverschap: kansen na detentie

Na een gevangenisstraf terug aan het werk? Tijdens deze infosessie onderzoeken we de vooroordelen, kansen én uitdagingen waarmee ex-gedetineerden te maken krijgen bij het vinden van werk. 

Ondanks de negatieve ervaring van het leven in een gevangenis kan je bij ex-gedetineerden die terug aan het werk gaan veelal de troeven “toewijding en veerkracht” vinden. “Werken” is immers het middel bij uitstek voor een goede re-integratie. Hun aanwezigheid in de arbeidsmarkt kan dan ook, mits een goede omkadering, voor iedereen een win-win zijn.

Wat hen definieert en waarom zij een meerwaarde kunnen betekenen voor je bedrijf hoor je van Geert Huybens en Tom Cech van GroepINTRO.

Volgende vragen komen aan bod: 

  • Welke drempels ervaren werkgevers bij het aanwerven van voormalig gedetineerden?
  • Welke drempels ervaren ex-gedetineerden bij het zoeken naar een nieuwe job?
  • Welke praktische strategieën bestaan er voor een soepele integratie? 

Tijdens deze infosessie is er ruimte voor interactie en ontdek je ook ondersteunende middelen die beschikbaar zijn om een soepele integratie van ex-gedetineerden op de werkvloer te vergemakkelijken. Zo bouw je aan een inclusieve en ondersteunende werkomgeving. 

Met de steun van

Contactpersoon

Isabel De Winter

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs - Preventieadviseur

Adres

Abdij Keizersberg
Mechelsestraat 202
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus