Skip to main content
Voka Opleiding

Hoe processen uitschrijven met het oog op automatisering?

Procesbeheer begint hier!

Een goed werkende organisatie begint met het elkaar goed begrijpen en vanuit een gedeeld inzicht gericht naar een welbepaald doel te kunnen toewerken.  Men spreekt dan vaak over "processen" en de term komt naar boven als het gaat over het beheren, beheersen van verbeteren van onze business en de werking ervan. Toch blijft de term gehuld in een waas van technisch vakjargon en zie je bepaalde collega’s en ganse afdelingen afhaken omdat processen "iets voor de specialisten" is. En daar begint het dan fout te lopen…Je kan niet op gelijke voet praten met collega’s en iedereen doet zijn ding!

Programma

Het programma omvat 3 uren, waarbij je in groep de werkmethode gaat ontdekken en de procestaal, de tools gaat gebruiken en oefenen om processen gestructureerd in kaart te brengen en de taal te gebruiken om erover te spreken. De opleiding is erop voorzien om met praktijkcases, die de groep mogelijk aanbrengt te gaan werken. Tijdens de diverse oefeningen bouwt men stapsgewijs kennis op, maar tegelijk bouwen we ook aan basis procesdocumentatie, die je binnen de organisatie verder kan leven.

Doelgroep

Er is geen enkele voorkennis vereist! De opleiding is toegankelijk voor complete leken én voor de wat meer ingewijden.

Docent

Docent is Erwin Driesen, mede-oprichter en zaakvoerder van Transitie-Partners uit Hasselt. Erwin is organisatie-verander-coach en heeft een jarenlange achtergrond als business- en procesanalist en enterprise architect. Vanuit deze achtergrond heeft hij brede ervaring met tal van gangbare procesbeheer-methodologieën, raamwerken en heeft deze steeds zinvol en flexibel toegepast. “Elke methodologie is er om afgebroken te worden tot zijn essentie en de delen ervan moeten flexibel, doelgericht en verstaanbaar kunnen worden ingezet!” Transitie-Partners is actief in Change Management en Organisatieontwikkeling, en helpt organisaties om “doelgericht en duurzaam te veranderen van binnenuit!”

vbk

 Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Sebastien Conings

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€ 225.00

Voka niet-leden:
€ 340.00

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Circuit Zolder