Skip to main content

Hoe maak je de omslag naar een duurzaam aankoopbeleid?

Wil je werk maken van een duurzamer aankoopbeleid? Dan vormt deze opleiding de ideale springplank! Via concrete cases krijg je meer inzicht in de principes van duurzaam aankopen. Verder krijg je ook handige tips en tools mee om binnen je eigen bedrijf aan de slag te gaan, en zo duurzaamheid te integreren in je businessmodel. 

Duurzaam ondernemen betekent oog hebben voor het evenwicht tussen economische prestaties en de sociale en ecologische effecten daarvan. Als inkoper speel je daarin een belangrijke rol, want jij hebt de regie over de toeleveringsketen in handen. Duurzaam aankopen creëert kansen: meer en meer afnemers vragen immers om duurzame producten. Maar weet jij altijd waar grondstoffen vandaan komen? Of door wie producten van je toeleveranciers vervaardigd zijn? Arbeidsomstandigheden en milieukwesties bij leveranciers hebben ook invloed op de duurzaamheid van jouw bedrijf. Kennis en transparantie zijn dan ook erg belangrijk. Je ontdekt er alles over tijdens deze opleiding!

Trainer

Mieke PietersMieke Pieters is met meer dan 15 jaar ervaring in duurzaam aankoopbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een expert in duurzaam aankoopbeleid, supply chain management en facility management. Als oprichter van The Global Picture en The Circular Hub coacht en traint ze bedrijven en organisaties in hun transitie naar duurzame en circulaire bedrijfsmodellen. Haar belangrijkste boodschap? Duurzaamheid is een drijfveer voor zakelijk succes! En de toekomst van aankoopbeleid? Die is ongetwijfeld duurzaam én circulair.

Voka volgt de situatie m.b.t. corona op de voet. Indien deze opleiding toch niet fysiek zou kunnen plaatsvinden, zal deze online verlopen.

Logo miK

Contactpersoon

Sophie Dings

Milieu en Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

€ 75 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad