Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Infosessie

Hoe kan AI de zorg transformeren?

Welzijn en gezondheidszorg

Hoe kan kunstmatige intelligentie de gezondheidszorg transformeren? Wat zijn enkele praktische voorbeelden van AI-toepassingen in de zorg, zoals het voorspellen van ziekten en het verbeteren van diagnostiek? En hoe zit het dan met ethiek en privacy?

Ontdek hoe kunstmatige intelligentie revolutionaire oplossingen biedt en schrijf je nu in om te ontdekken hoe het de gezondheidszorg zal transformeren. 

Dit is de kickoff van het programma "Innovatie in zorg en welzijn" waarmee we bouwen aan de gezondheidszorg van morgen.

Programma

  • 18u00: Ontvangst met hapje en drankje
  • 18u30: Introductie: Welkom en programma-uitleg door voka.  
  • 18u40: Isabelle François – Medvia
  • 19u10: Prof. Maarten Devos – Ku Leuven
  • 20u10: Afsluiting: Toelichting Voka
  • 20u30: Netwerkmoment 

Sprekers

Isabelle FrançoisIsabelle François zal spreken over hoe kunstmatige intelligentie de gezondheidszorg fundamenteel zal veranderen, zoals een AI-model dat met grote precisie longkankerrisico voorspelt, en AI-algoritmes die helpen bij het verbeteren van CT-scans en het monitoren van mentale gezondheid. 

Maarten De Vos

“Is AI in de gezondheidszorg een hype of werkelijke hulp?" Onder leiding van Prof. Maarten De Vos verkent de KU Leuven praktijkgerichte toepassingen van AI in de gezondheidszorg, met een sterke focus op ethische en privacy kwesties. Hoewel AI veelbelovend is voor het versnellen van diagnoses en het personaliseren van behandelingen, moeten we ook aandacht besteden aan risico's zoals de nauwkeurigheid van algoritmen en privacy zorgen.

Banner Health community

Doe mee aan de start van ons programma Innovatie in Welzijn en Zorg! Schrijf je nu in en neem deel aan deze inspirerende start van ons innovatieve programma. 

Vlaio Health

Contactpersoon

Jessie Weytjens

Adviseur Digitalisatie & Innovatie

Adres

IDEWE (Creative connect centre)
Interleuvenlaan 58
3001 Heverlee

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus