Skip to main content

Hoe bescherm ik de innovaties in mijn onderneming?

Als ondernemer is één van de meest waardevolle eigendommen van jouw onderneming de intellectuele eigendom. Het beschermen van je innovaties kan mogelijk aanzienlijke gevolgen hebben voor jouw groei en succes, zowel in binnen- als buitenland.

In deze inspiratiesessie informeren we ondernemers en R&D-medewerkers over intellectuele eigendomsrechten, zoals merken, modellen en octrooien. Hierbij zullen we aan de hand van voorbeelden toelichten wat deze rechten inhouden, hoe je ze verkrijgt en hoe je deze kan inzetten om innovaties te beschermen.

Wat mag je verwachten?
Na deze inspiratiesessie ben je in staat om:

  • de relevante intellectuele eigendomsrechten te identificeren om de innovaties in jouw onderneming te beschermen;
  • de nodige stappen tijdig te ondernemen om je innovaties te realiseren.

Programma

  • 10u00: Ontvangst met koffie
  • 10u15: Start Inspiratiesessie
  • 12u00: Q&A met broodjeslunch
  • 13u00: einde inspiratiesessie

Over de sprekers

Johan AertsJohan Aerts - Octrooigemachtigde

Johan is gespecialiseerd in fysica, (bio)mechanica, elektronica en ICT. Hij adviseert cliënten over het octrooilandschap van concurrenten, licentiecontracten, vrijheid van uitbaten, geldigheid van octrooien van derden, inbreukprocedures, octrooieerbaarheid van uitvindingen, opstellen, vervolging, oppositie en nietigheidsacties.

 

Nils DillemanNils Dillemans, IP Attorney

Nils verleent juridisch en strategisch advies inzake intellectuele eigendom met een focus op merken, handelsnamen, tekeningen en modellen. Hij staat in voor het beheer en de optimalisatie van internationale IE-portefeuilles en begeleidt zowel KMO’s als multinationals bij het voeren van onderhandelingen en procedures. 

Contactpersoon

Ulrich Petré

Adviseur Digitalisatie en Innovatie

Adres

Gevers Legal
Holidaystraat 5
1831 Machelen

Wanneer

Prijs

Gratis (inschrijven verplicht)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus