Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Hoe beginnen met het vergroenen van je voertuigvloot?

Als bedrijfsleider, HR manager of manager duurzaam ondernemen sta je aan de vooravond van de transitie naar de vergroening van je voertuigenpark. Misschien heb je nog veel vragen, ervaar je veel weerstand of weet je gewoon niet hoe eraan te beginnen.

De opleiding is breed generalistisch en neemt je mee in het transitieverhaal van vergroening en elektrisch rijden, inclusief de veranderende wetgeving. We delen praktijkervaringen en je krijgt een kapstok aangereikt om deze transitie zelf aan te pakken. Daarnaast worden “facts en figures” getoond die je wapenen om op veelgestelde vragen in de organisatie te antwoorden.

Programma

Introductie: Korte steekproef over de know-how en ambities rond elektrisch rijden bij de deelnemers


Deel 1: Onderdompelen in elektrische mobiliteit: facts & figures: het nieuwe ecosysteem, beschikbare voertuigen, laadinfra, wat kost het (total cost of ownership), de “beren op de weg” en de antwoorden, …
De veranderende wetgeving tegen 2023 komt hierin aan bod en er worden concrete voorbeelden gegeven wat dit betekent voor bedrijven.


Deel 2: Het transitietraject: in 3 stappen naar elektrisch rijden:

  1. De EV-strategie
  2. Prepare for launch
  3. Implementatie

Elk van deze stappen worden benaderd vanuit 3 insteken: verandering en inzichten, car policy en de laadinfra.


Deel 3: De effectieve installatie van de laadpaal: hoe gaat dit in zijn werk, met welke problemen kan ik geconfronteerd worden, waarmee moet ik rekening houden, ed. 

Doelgroep

Bedrijfsleiders, HR managers, managers duurzaam ondernemen maar eigenlijk elke werknemer die in deze materie beslissingen neemt.

Ook al introduceren we nieuwe begrippen en een nieuwe aanpak, je mag ervan uitgaan dat deze zeer verstaanbaar zijn. Je hoeft geen frontrunner in de materie te zijn, maar belangrijk is een natuurlijke interesse in de problematiek en de uitdagingen. 

Docent

The New Drive:

  • Arthur Vijghen is oprichter en senior expert elektrische mobiliteit van The New Drive. Hij begeleidt overheden, marktpartijen en fleet owners bij strategische, tactische en implementatievraagstukken rond elektrische mobiliteit. Arthur is een vlotte en boeiende spreker en zal je vanuit zijn passie en ervaring meenemen in het verhaal.

Maris Technics bv/Voltrafast:

  • Johan Maris is oprichter en zaakvoerder van elektrotechnisch installatiebedrijf Maris Technics. Voltrafast, als dochteronderneming, kadert binnen zijn passie om elektrisch rijden eenvoudig te maken. Als gepassioneerd ondernemer, met het hart op de tong, is hij een inspirerende en vooral praktijkgerichte spreker.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Thema: duurzaamheid

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   MensuraProximus

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Talent

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 ex. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.