Skip to main content
Map

Het familiecharter

Als eigenaar van een familiebedrijf weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen alle betrokken partijen. De ervaring leert echter dat maar weinigen deze afspraken ook officieel vastleggen. Ontdek in dit traject hoe een persoonlijk familiecharter klaarheid schept en alle onzekerheid wegneemt.

Tijdens dit traject ontmoet je andere familiebedrijven en werk je binnen een professioneel kader aan een charter op maat van jouw bedrijf. Het programma is zo opgebouwd dat zowel de overdragers als actieve familieleden uit de volgende generatie (next gens) de juiste bouwstenen meekrijgen om de toekomst van het familiebedrijf uit te schrijven.

Onder begeleiding van Vincent Molly, professor Strategie, Ondernemerschap en Familiebedrijven aan AMS en KU Leuven, neem je samen met de andere deelnemers de mogelijkheden van het familiecharter onder de loep. Aan de hand van (persoonlijk) praktijkvoorbeelden en een interactieve aanpak krijg je op een doortastende manier inzicht in de werking van het charter. Nadien beschik je over de nodige kennis om eigenhandig een charter op te stellen dat zowel de familie- als bedrijfswaarden omspant. Daarnaast kan je tijdens het hele traject steeds rekenen op individuele en collectieve feedback van de trainer. 

Programma

  • Sessie 1 - Waarom een familiecharter; DNA van het familiebedrijf
  • Sessie 2 - Tewerkstelling van familie in uw bedrijf; Bestuur en leiding bedrijf
  • Sessie 3 - Familiaal eigenaarschap; Bestuur familie en communicatie

Trainer

Vincent Molly_Familymind

Vincent Molly is professor Strategie, Ondernemerschap en Familiebedrijven aan AMS en KU Leuven. Hij behaalde zijn PhD in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij geeft reeds meer dan 15 jaar opleidingen rond familiebedrijven, ondernemerschap en strategisch management. Hij is tevens mede-oprichter van Straio en Familymind waarin ze (familiale) KMO’s individueel begeleiden richting verdere groei over generaties heen.

 

 

Vlaio

 

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus