Skip to main content
Map

Haal voordeel uit een patent

Maak werk van fiscale optimalisatie door jouw innovaties te beschermen

Als ondernemer is het belangrijk om je innovaties effectief te beschermen. Daarvoor is het registreren van een octrooiaanvraag de meest aangewezen methode. Tijdens deze opleiding leer je wat een octrooi (patent) inhoudt, waarom je het zou aanvragen en welke financiële en fiscale voordelen eraan verbonden zijn.

De wereld van octrooien kan niet alleen overweldigend zijn, er bestaan ook heel wat misvattingen over. Nochtans doe je er als ondernemer goed aan om je innovaties ermee te beschermen. De redenen hiervoor kom je te weten in deze interactieve opleiding. Deze sessie geeft je een helder beeld van hoe een octrooi jouw onderneming kan versterken.

INHOUD

  • Een octrooi, wat is het juist?
  • Kan jouw onderneming een octrooi aanvragen?
  • Hoe begin je eraan?
  • Wat maakt van jouw octrooi een goed octrooi?
  • Kosten maximaal uitstellen
  • Wat haalt jouw onderneming uit een octrooi?
  • Bespreking van een case uit de praktijk

DOELGROEP
Elke ondernemer die uitvindingen van zijn bedrijf wil beschermen.

SPREKER
Lieven Van Hunsel van Bockstael. Lieven is een Europees en Belgisch octrooigemachtigde. Hierdoor heeft hij de nodige expertise om jou door deze soms wel ingewikkelde materie te begeleiden.

Contactpersoon

Margo Mathys

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Bureau M.F.J. Bockstael nv
Arenbergstraat 13
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Lid: €185 (excl. 21% btw)
Niet-lid: €245 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 28 februari 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering