Skip to main content
family business online
 • Online

Groeistrategie voor familiebedrijven

Schrijf je in voor onze online opleiding van 26 februari 2021 en ontdek hoe je verdere groei met je familiebedrijf realiseert en 'legacy' creëert!

De meeste familiebedrijven hebben een rijke geschiedenis en maken een verschil in hun sector. Maar verdere groei, ondernemerschap en ambitie zijn noodzakelijk om die ‘legacy’ ook in de toekomst te verzekeren. Hoe pak je dat succesvol aan zonder afbreuk te doen aan alles wat je voorgangers hebben opgebouwd en rekening houdend met de mogelijkheden van je familie én het bedrijf? Dat ontdek je tijdens de onlinesessie.  

We reiken je diverse inzichten en best practices aan rond de verdere groei van je familiebedrijf over generaties heen. We staan stil bij de vraag hoe familiebedrijven en verschillende generaties naar groei kijken, en op welke manier je dat vertaalt naar groeikansen voor je onderneming. Daarbij focussen we op de mogelijkheden van organische groei én groeien door overname. We bekijken ook hoe je dat concreet aanpakt met de grootste kans op slagen.

Programma

In deze onlineopleiding komen de onderstaande vragen aan bod:   

 •  Wat betekent groei voor familiebedrijven?
 •  Wat zijn de voornaamste motieven om te groeien?
 •  Welke groeimogelijkheden bestaan er?
 •  Wat zijn do’s-and-don’ts bij groeien over generaties heen?
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers van familiebedrijven, hun opvolgers, en hun directie-/bestuursleden.

Docent

Vincent Molly, Straio, Familymind, AMS, KU Leuven

Vincent is professor strategie, ondernemerschap en familiebedrijven aan de AMS en KU Leuven. Hij behaalde zijn PhD in toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij geeft al meer dan vijftien jaar opleidingen rond financieel en strategisch management en ondernemerschap. Hij is ook medeoprichter van Straio en Familymind.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Aantal opleidingsuren: 7 uren

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 165,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo