Skip to main content
 • Activiteiten
 • Goede contracten: do's en dont's in contracten met leveranciers, partners en klanten

Goede contracten: do's en dont's in contracten met leveranciers, partners en klanten

Hoe een goede overeenkomst je ook effectief beter doet overeenkomen

Met deze praktijkgerichte opleiding leer je de kneepjes en trucjes van goed contracteren. Als bedrijf sluit je dagelijks overeenkomsten met klanten, leveranciers, partners, overnemers, ... Bij voorkeur gebeurt dat zo vlot mogelijk en in volle vertrouwen, maar heb je toch graag dat alles ook vlot verloopt wanneer er een kink in de kabel is.

De vraag is dan steeds: hoe kan ik daar het best op inspelen? Het samenspel van commercieel communiceren, juridisch op veilig spelen en tegelijkertijd het inperken van tijd en kosten vraagt soms kunst- en vliegwerk. En zoiets kan je leren van ervaren piloten.

Deze opleiding behandelt best practices zoals:

 • Met wie heb ik nu eigenlijk een overeenkomst gesloten?
 • Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing?
 • Wat als mijn opdracht wijzigt tijdens de uitvoering?
 • Kan ik stoppen met werken als mijn vorige facturen niet betaald worden?
 • Wat als mijn klant blijkbaar andere verwachtingen heeft?
 • Hoe kan ik zo snel en eenvoudig mogelijk mijn factuur betaald krijgen van een Nederlandse klant?
 • Ik krijg een contract voorgeschoteld. Wat moet ik nu weten om dit snel door te lezen en te weten dat er zaken in staan waar ik me beter niet akkoord mee verklaar?
 •  ...

Jouw experten
Roeland Lembrechts en Roeland Moeyersons - Sirius Legal. 

Roeland Lembrechts praktiseert als advocaat al heel zijn carrière in het ondernemingsrecht met een bijzondere focus op contracten en aansprakelijkheden. Roeland was actief als bestuurslid van de vakgroep verbintenissenrecht van de balie Provincie Antwerpen en geeft regelmatig opleidingen rond het contracteren van ICT-projecten.

Roeland Moeyersons heeft als advocaat meer dan 20 jaar ervaring in het ondernemingsrecht en is gespecialiseerd in gerechtelijke procedures. Uit zijn ervaring met wat er in het kader van overeenkomsten allemaal kan misgaan, zal hij meegeven hoe je veelvoorkomende en verraderlijke valkuilen kan vermijden.    
 

Adres

Voka Kvk Mechelen - Kempen
Onze-lieve-vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 3/9 betaal je als Voka-lid slechts € 162.

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 3 september is het projectbedrag als lid van Voka €162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

Plan je bezoek in ons Experience Center!
Van Dessel Insurance
Logo Mensura
Proximus
SD Worx