Skip to main content
Map

Gestructureerd brainstormen met snel resultaat

In deze workshop ontdek je hoe je een brainstorm met impact organiseert. Maar al te vaak gaan we ‘even brainstormen’ terwijl een goed gestructureerde brainstorm met heldere afspraken en aangepaste technieken veel meer en betere ideeën oplevert. Leer hoe je een brainstorm inzet voor het innoveren van producten, diensten, verdienmodellen, processen en cultuur.

Hoe creëer je een ideale sfeer en mentale openheid zodat iedereen met plezier ideeën kan genereren?  

Innovatie-expert Marc Heleven overloopt de diverse onderdelen binnen het brainstormproces en staat uitvoerig stil bij de vervolgstappen om van een goed idee tot een innovatie te komen. “Innoveren is ideeën omzetten in facturen”, dixit Gijs van Wulfen. Na deze workshop beschik je over alle kneepjes om een geslaagde brainstorm op te zetten met een grote kwaliteit en kwantiteit van ideeën als resultaat. 

Na deze workshop beschik je over kennis, vaardigheden en tools om een geslaagde brainstorm op te zetten met een grote kwaliteit en kwantiteit van ideeën als resultaat. Je weet ook wanneer je best kiest voor een problem-storm of een brainstorm. Tenslotte zie je een brainstorm niet meer als een aparte activiteit, leer je hoe je ideeën kan verrijken en ken je de vervolgstappen om tot een succesvolle innovatie te komen.

Programma
  • Optimale randvoorwaarden
  • Van problem-storming naar brainstorming 
  • Basisregels, tips en leren van worst practices
  • Ideakillers en ideaboosters
  • Divergeren en convergeren
  • Kennismaken met brainstormtechnieken (oa. cross-industrie inspiratie)
  • Ideeën selecteren en verrijken – ideeën met een x-factor
  • Na de brainstorm: ideeën omzetten in innovaties.
  • Oefening
Doelgroep

Bedrijfsleiders die hun onderneming nieuw leven willen inblazen met de talenten die er al zijn op de werkvloer. Innovatiemanagers, R&D, sales, marketing, …


Er is geen voorkennis vereist.

Docent

Marc Heleven
Cross-industrie innovatie-expert – innovatie researcher – ideaVJ - zaakvoerder 7ideas

Met innovatie research en ‘21 ways for innovation’ sets geeft hij wekelijks inspiratie aan organisaties en bedrijven in Europa en dit in zeer uiteenlopende sectoren.
In de Voort innovatie trajecten is hij vaste innovatie researcher.
Docent in de opleiding Apllied Creativity – Advanced van het COCD.

Marc is (samen met Ramon Vullings) auteur van het recente boek ‘Not invented here: cross-industry innovation’. Rond dit thema wordt Marc regelmatig gevraagd voor lezingen en workshops op maat.

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:


DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.