Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Focusmanagement: maak je brein weer productief

Ben jij een hele werkdag op-en-top gefocust? Onze hersenen verwerken ontzettend veel prikkels tegelijk, en in een maatschappij waar we constant bereikbaar zijn, wordt dat er niet beter op. Met alle gevolgen van dien. Hoe train je je brein om toch beter te focussen?

Krijg jij op het eind van de dag je hele to-do-lijst af? Of heb je het gevoel dat je veel werkt maar weinig gedaan krijgt? Ga eens na hoeveel uren van je werkdag je écht gefocust aan het werk bent, zonder afleiding. Ons brein krijgt het steeds zwaarder te verduren, want in deze hypergeconnecteerde maatschappij is die afleiding nooit veraf.

Maar die onderbroken focus heeft gevolgen. Switchen tussen verschillende taken is geen goed idee voor je hersenen, want je verliest veel productiviteit. Daarom: focusmanagement! Je leert optimaal productief te werken, zodat je buiten je werkuren ook weer tijd hebt voor echte ontspanning.

 

Wat mag je verwachten?

  • Omgaan met een snel veranderende wereld
  • De 3 grootste concentratielekken
  • Focus-prioriteiten en focus-rovers
  • Optimaal organiseren: 6 topregels
  • Focus in meetings
  • Tips, tricks & tools

Philippe Sarens is praktijkcoach in focusmanagement. Hij deed ervaring op als ondernemer en zaakvoerder in verschillende bedrijven, en zet al meer dan 20 jaar in op productief werken met je brein. Met zijn expertise leer je je tijd nuttig te besteden, en train je je brein.

Voor wie?

Voor iedereen die zijn tijd nuttig moet (en wil) besteden. Medewerkers, leidinggevenden en zaakvoerders uit alle sectoren.

 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

 

 

Contactpersoon

Margo Mathys

adviseur opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €370

Niet-leden: €490

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende