Skip to main content
HRM

Fluitend naar het werk

Dankzij dit LAB word je volgens een stapsgewijze aanpak de nieuwe Chief Happiness Officer en gaat iedereen voortaan fluitend naar het werk!

Dat onze work/life-balance steeds meer onder druk staat is eigen aan onze tijd. Elke medewerker verwerkt dagelijks vijfmaal meer informatie dan in 1986. Als volleerde multifunctionele artiesten goochelen we met mails, telefoontjes, social media, meetings en deadlines. Voor heel wat mensen is dit allemaal heel overweldigend: het aantal burn-outs verdubbelde de afgelopen vijf jaar! Hoog tijd dus voor een andere aanpak. 

Dit LAB toont aan dat een duurzaam gezondheidsbeleid op het werk niet ingewikkeld hoeft te zijn. Doorloop een simpel stappenplan, dat gestaafd wordt met praktijkgerichte voorbeelden. Iedere medewerker, personeelsverantwoordelijke, manager of CEO zal hiermee aan de slag kunnen.  

Ben je na de opleiding nog niet helemaal klaar voor je nieuwe uitdaging? Geen probleem! Voor meer inspiratie en ervaringsuitwisseling kan je terecht bij het “Netwerk Vitaliteit”. Maak gratis kennis met het netwerk onmiddellijk na de sessie.

Doorloop tijdens de eerste dag het stappenplan waarbij er een stukje theorie steeds wordt gevolgd door enkele oefeningen op basis van jouw case. Deze oefeningen bespreken we erna in groep bespreken. Hetgeen je geleerd hebt kan je dan achteraf toepassen op jouw werkplek. En tijdens de tweede sessie bespreken we eerst jullie resultaten om dan vervolgens jullie verdere plan van aanpak uit te werken.

  • De ROI van Fluitend naar het werk
  • De kracht van motivatie en wilskracht
  • Gespreks-en motivatietechnieken, de toolbox van een CHO
  • Hoe creëer je gezonde gewoontes
  • De Vijf energiebronnen: Lichaam, Geest, Gedrag, Omgeving en Zingeving
  • De Zeven stappen naar een strategisch & motivationeel gezondheids-, Welzijns- en Energiebeleid

Het doel is je te inspireren om heel je organisatie in beweging te brengen. Deze opleiding is meer een ervaringslaboratorium dan een standaard opleiding. Je gaat met je eigen case aan de slag en je kan ervaringen uitwisselen met je collega’s.

Deze opleiding richt zich naar iedereen die zich binnen een bedrijf inzet voor een beter welzijnsbeleid of er één wil opstarten. Elke HR-professional, HR-consultant, coach, preventieadviseur, bestuurder of leidinggevende is welkom zolang je mensen centraal zet in je organisatie en je binnen dit thema wil werken.

Wouter Goris wil mensen inspireren om duurzaam gezond te leven. Daarom richtte hij in 2007 Ready2improve en in 2016 Het Fitste Bedrijf op. Als Arbeids&Organisatiepsycholoog, Sport&Bewegingspsycholoog en Tabacoloog wil hij zich ten volle inzetten voor het creëren van gezonde werkplekken. Bedrijven waar je als medewerker plezier beleeft aan wat je doet en de omgeving waarin je het doet. Via deze opleiding wil hij Chief Happiness Officers opleiden en begeleiden om iedereen te laten genieten van een werk waar je fluitend naar toe gaat.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 700,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 900,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

POM
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo