Skip to main content
Map

Financieel management voor niet-financiëlen, Waasland

Weinig kaas gegeten van financiën en economisch jargon, maar wel zin om financiële documenten beter te lezen? Deze opleiding maakt je wegwijs in de beginselen van financiële rapporten en hun interpretatie.

De balans en de jaarrekening zijn voor jou misschien ook Chinees. Wat staat er juist op een balans? Hoe kan ik een resultatenrekening beter interpreteren? Wat is de cashflow? Hoe lees ik in de jaarrekening dat een onderneming financieel gezond is?

Deze vierdelige training maakt op een begrijpelijke manier duidelijk welke informatie je kan vinden in deze financiële publicaties en de rapporten van jouw eigen organisatie of die van klanten, leveranciers of andere stakeholders.

INHOUD
  • Situering van de financiële functie
  • Basisinzichten in de boekhoudkundige benadering
  • De inhoud en opbouw van de financiële staten: balans, resultatenrekening en kasstromen
  • Horizontale en verticale analyse als basisinzicht
  • Financiële (ratio-)analyse
  • Werkkapitaal: liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit
  • Toepassing op een concrete jaarrekening
  • Topics en antwoorden op vragen van de deelnemers
DOELSTELLING

De inzichten die je tijdens deze training opdoet, zijn zeer praktisch bruikbaar en maken je sterker tijdens besprekingen van financiële cijfers. Naast het verworven basisinzicht in wat er in balans en resultatenrekening staat, ben je in staat om een aantal basisanalyses uit te voeren.
Opmerking: breng eventueel een eigen jaarrekening mee om de aangebrachte concepten te toetsen.

DOELGROEP

Iedereen die inzicht in de basis van financiële rapportering wil krijgen. Zowel diegenen zonder financiële voorkennis als medewerkers die enkel een uitvoerende boekhoudkundige functie vervullen, zullen hun inzichten versterken. Dit programma richt zich zowel op bedrijfsleiders, afdelingshoofden, businessunitmanagers als uitvoerende functies.
 

Locatie: Waasland


SPREKERS

oa Hans Ivens en Martin Verhelst van Deloitte Private.

 

Contactpersoon

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Adres

Zetel Waasland
Kleine Laan 28
9100 Sint-Niklaas

Wanneer

Prijs

Eur 550.00 excl btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 27 april 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende