Skip to main content
Map

Financieel management voor niet-financiëlen

Wat vertellen je balans en resultatenrekening jou?

De balans en de jaarrekening zijn voor jou misschien ook Chinees. Wat staat er juist op een balans? Hoe kan ik een resultatenrekening beter interpreteren? Wat is de cashflow? Hoe lees ik in de jaarrekening dat een onderneming financieel gezond is?

Deze vierdelige training maakt op een begrijpelijke manier duidelijk welke informatie je kan vinden in deze financiële publicaties en de rapporten van jouw eigen organisatie of die van klanten, leveranciers of andere stakeholders.

Wat mag je verwachten?

  • Situering van de financiële functie
  • Basisinzichten in de boekhoudkundige benadering
  • De inhoud en opbouw van de financiële staten: balans, resultatenrekening en kasstromen
  • Horizontale en verticale analyse als basisinzicht
  • Financiële (ratio-)analyse
  • Werkkapitaal: liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit
  • Toepassing op een concrete jaarrekening
  • Topics en antwoorden op vragen van de deelnemers

De inzichten die je tijdens deze training opdoet, zijn zeer praktisch bruikbaar en maken je sterker tijdens besprekingen van financiële cijfers. Naast het verworven basisinzicht in wat er in balans en resultatenrekening staat, ben je in staat om een aantal basisanalyses uit te voeren. Opmerking: breng eventueel een eigen jaarrekening mee om de aangebrachte concepten te toetsen.

Voor wie?

Iedereen die inzicht in de basis van financiële rapportering wil krijgen. Zowel diegenen zonder financiële voorkennis als medewerkers die enkel een uitvoerende boekhoudkundige functie vervullen, zullen hun inzichten versterken. Dit programma richt zich zowel op bedrijfsleiders, afdelingshoofden, businessunitmanagers als uitvoerende functies.

Sprekers

Kurt Verschueren, Margot Lenchant en Martin Verhelst van Deloitte Private.

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 (excl. 21% btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 22 november 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan