Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Financieel management voor gevorderden

Wil jij jouw financieel management naar een hoger niveau tillen? Financieel inzicht is key, zeker in crisistijden. Krijg alle handvaten om een gezond financieel beleid te voeren tijdens deze tweedaagse opleiding op 12 en 19 augustus 2021

 

Je kent de basisinzichten in financieel management en bent nu klaar om je kennis uit te breiden. Op vaak gestelde vraag van deelnemers uit eerdere programma’s gaan we een stap verder aan de hand van een aantal concrete topics over het nemen van betere beleidsbeslissingen voor je organisatie. 

Dankzij deze tweedaagse opleiding krijg je nieuwe inzichten in de domeinen van Management Accounting & Control maar ook in een aantal interessante topics van Corporate Finance.

Programma

Topics in Management Accounting & Control

  • Activity Based Costing: nog steeds actueel en haalbaar in de praktijk
  • Value Based Cost Management: van cost cutting naar cost management
  • Activity Based Budgeting: een andere kijk op budgettering
  • Klantenwinstgevendheidsanalyse: focus op de ‘juiste’ klanten

Topics in Corporate Finance

  • Investeringsevaluatie: een aanpak direct bruikbaar in de praktijk
  • Mergers & Acquisitions: proces, waardering, financiering en aandachtspunten na de ‘deal’
  • Aandachtspunten ter verbetering van je balansstructuur
Doelgroep

- Dit programma is zowel toegankelijk en interessant voor medewerkers uit boekhouding en accountancy als uit andere functionele deelgebieden als operations, sales, logistiek, … Ook bedrijfsleiders en ondernemers-bedrijfseigenaars vinden in deze opleiding voldoende inzichten om hun financieel bedrijfsbeleid verder te professionaliseren door hun interne en externe financiële medewerkers/adviseurs te kunnen challengen.

- Deelnemers beschikken best over basisinzichten in de balans en de resultatenrekening en hebben een aantal jaren ervaring in organisaties om voldoende referentiekader te hebben.

Docent

Peter Manet is ondernemer, investeerder en extern bestuurder in tal van bedrijven. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de beleidsmatige zijde van financieel management als controller en finance manager in interne functies alsook in advies als voormalig director en partner van Big Four kantoren. Peter is 30 jaar trainer in financieel/strategische onderwerpen, programma-directeur van Voka MBA-Highlights, alsook gastprofessor in postgraduaten Financial Controlling en Corporate Finance. Door hanteren van een goede mix tussen theorie en praktijk tracht hij deelnemers aan zijn opleidingen te enthousiasmeren in de aangebrachte topics.

 Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 15 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/Zomeracademie

Contactpersoon

Nick Moors

Projectmedewerker talent

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 750,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 900,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?