Skip to main content
Finance Leaders

Finance Leaders

Het nieuwe Leaders traject, bestaande uit 4 sessies, brengt u een combinatie van inspirerende voordrachten en interessante bedrijfsbezoeken. We reiken u graag best practices aan op het gebied van finance. Dit exclusieve, high level traject werd ontworpen voor de rechterhand van de CEO/zaakvoerder (director) en wordt dan ook voor deze groep voorbehouden.

Sessie 1: Intuïtie versus analyse: hoe tot een bedrijfsbeslissing komen? - 16 september 2021 van 17.30 tot 19.00 met aansluitend diner.

Tijdens de eerste sessie bekijkt Prof. Marc Buelens hoe bedrijven vandaag beslissingen nemen. Zijn die beslissingen enkel en alleen gebaseerd op harde feiten, ingewikkelde cijfertabellen, statistieken, prognoses, budgetten die in een gedetailleerde PowerPoint worden gegoten of kan intuïtie, ervaring, of zelfs buikgevoel een rol spelen? In welke mate kan een dialoog tussen data en een gezond oordeel beslissingen positief beïnvloeden? Wat zijn de opportuniteiten en zijn er valkuilen?

Spreker

Marc Buelens is erehoofddocent aan de Universiteit Gent, prof. emeritus aan Vlerick Business School en doctor in de Organisatiepsychologie (Universiteit Gent). Hij schreef verscheidene veelgelezen boeken over mens en organisatie. Tijdens de coronacrisis adviseerde hij de overheid via de werkgroep CELEVAL. 

Doelgroep

Finance director, rechterhand zaakvoerder of CEO.

Locatie

n.t.b.

 

Sessie 2: De rol van de CFO bij het nemen van bedrijfsbeslissingen. - 21 september 2021 met aansluitend diner

In een tweede sessie gaat Nicolas De Clercq (CFO Kinepolis en Finance Manager of the Year 2020) door hetzelfde thema. Hij vertrekt vanuit de volgende stelling : “In Excel werkt altijd alles, tot er iets gebeurt zoals deze coronacrisis. Dan zit je plots met een existentieel probleem."  De 48-jarige Oost-Vlaming Nicolas De Clercq bouwde als CFO Kinepolis mee uit tot een wereldspeler in de bioscoopsector. Voor die prestatie, zijn visie op en aanpak van finance en zijn sterke communicatie werd De Clercq uitgeroepen tot Trends CFO of the Year 2020. De groei van de bioscoopgroep ging hand in hand met zijn groei als CFO. Meestal zitten we voor het scherm. Voor één keer krijgen we ook de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van kinepolis Kortrijk.

Spreker 

Nicolas De Clercq - CFO Kinepolis en Finance Manager of the Year 2020.

Doelgroep

Finance director, rechterhand zaakvoerder of CEO.

Locatie

Kinepolis Kortrijk - President Kennedylaan 100, 8500 Kortrijk.

 

Sessie 3 en 4

Ook tijdens de derde en vierde sessie, die zullen georganiseerd worden in oktober en november, zullen we “CFO’s met een mening” aan het woord laten, steeds gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Daarbij beperken we ons niet tot de eigen landsgrenzen. We voorzien een exclusief bedrijfsbezoek buiten België.

Voor meer info over dit traject kunt u contact opnemen met Johan Van Gool.

Contactpersoon

Johan Van Gool

Member services/projectbegeleider finance

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 1450 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 2000 euro (excl. btw)

U kunt gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. 

Bij een tweede inschrijving krijgt u 10% korting.

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke van het event en dit tot 24 uur voor aanvang. Bij laattijdige annulatie zal een no show fee van 30 euro aangerekend worden. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group