Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Finance fundamentals: basis voor niet-financiële profielen

Kasstromen, resultatenrekeningen, horizontale, verticale en ratio-analyse, ... Als ondernemer of professional zonder financiële achtergrond hoor je het soms in Keulen donderen. Geen nood! Deze opleiding zet je in 4 sessies op weg met de basis van financiële rapportering.

De balans en de jaarrekening zijn voor jou misschien ook Chinees. Wat lees je in de balans? Hoe kan je een resultatenrekening beter interpreteren? Wat is de cashflow? Hoe weet je uit de jaarrekening dat een onderneming financieel gezond is?

Deze training maakt op een begrijpelijke manier duidelijk welke informatie je kan vinden in financiële publicaties en rapporten van je eigen organisatie of die van klanten, leveranciers of andere stakeholders. Na vier sessies begrijp je niet alleen de meest voorkomende financiële termen, je bent ook in staat om een aantal basisanalyses uit te voeren.

Meteen écht concreet aan de slag? Breng dan je eigen jaarrekening mee om op te oefenen! Deloitte stuurt zijn finance-experten ter plaatse om deze materie helder en toepasbaar aan je uit te leggen.

Wat mag je verwachten?

  • Boekhouders: wie zijn ze, wat drijft hen, wat doen ze?
  • Verschillende financiële staten: de balans, resultatenrekening en kasstromen
  • Financiële (ratio-)analyse, horizontale en verticale analyse
  • Werkkapitaal: liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit
  • Concrete toepassing op eigen jaarrekening, Q&A

Voor wie?

Iedereen die inzicht wil krijgen in de basis van financiële rapportering. Of je nu vooral uitvoerend boekhoudkundig werkt, of geen enkele financiële achtergrond hebt: deze opleiding versterkt absoluut je kennis. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Partners

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 (excl.btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 25 januari 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels