Skip to main content
Map

Family Talks 2023: Het familiebedrijf in transitie! (GRATIS)

De inschrijvingen voor deze activiteit zijn afgesloten, maar deelnemen is nog steeds mogelijk. Het volstaat om in te schrijven voor de Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland via deze link en je op het juiste moment naar de juiste plaats te begeven om aan te sluiten.

Laat je inspireren door ervaringsdeskundigen uit familiebedrijven en breid je netwerk uit op dit community- en netwerkmoment.

Familiale ondernemers vinden op 21 september een netwerk van geëngageerde collega's tijdens Family Talks. Doe inspiratie op en breid je netwerk snel uit in deze gelijkgestemde community.

Voor de vijfde editie koppelen we bijleren aan ijzersterk netwerken. Afspraak op de beursvloer van de Bedrijvennetwerkdagen in Antwerp Expo. Laat je niet alleen inspireren tijdens deze Family Talks, maar ontmoet ook meer dan 150 standhouders op de beurs.

Ontdek hieronder het volledige programma. Je vindt er boeiende breakoutsessies, herkenbare getuigenissen en zoals steeds: ijzersterk netwerken.

Programma

16.30 uur: Inspirerende breakoutsessies

Je maakt je keuze voor één van deze breakouts tijdens het inschrijven. Via de oranje knop rechtsboven selecteer je straks je favoriete thema:

1: Heldere relaties en communicatie voor dynamische families en daadkrachtige bedrijven

Goede afspraken en open communicatie komen niet alleen je familiale relatie ten goede, ze maken ook het verschil voor je bedrijf. Waar liggen loyaliteiten? Welke relatie heb je en hoe communiceer je het best? Dat vertelt Veerle Wullaert (Family Dynamics in Business). Zij is erkend familie- en relatiedeskundige en heeft al drie decennia ervaring in het begeleiden van gezinnen en familiebedrijven.


2: Van mij, van ons, of van iemand anders? Overdracht naar de volgende generatie

Een overdracht is een ingrijpende verandering. De emotionele impact is niet te onderschatten, en je moet rekening houden met meer dan enkel de aandelen. Waar zitten de blinde vlekken? Hoe creëer je draagvlak? En hoe stel je je management strategisch samen na de overdracht? Bart Henssen bouwde als onderzoeker en lector expertise op in psychologisch eigenaarschap in familiebedrijven. Sinds 2012 verleent hij advies in bedrijfstransformaties. Zijn academische achtergrond en praktijkervaring werpen een helder licht op dit thema.

 

18:00 uur: Familiale ondernemers aan het woord

Geen Family Talks zonder boeiende familiebedrijven aan het woord, natuurlijk!

Marieke Van den Poel staat klaar om familiebedrijf Krea – Colifac over te nemen van haar ouders. Na elders ervaring op te doen, stapte ze zes jaar geleden al in het bedrijf als aankoop- en marketingmanager.

Joris Thijs (Confiserie Thijs) staat dan weer langs de andere kant met twee voeten in het proces van overdracht waarbij de nieuwe generatie klaarstaat.

Ilse Simis nam de fakkel over van haar schoonouders, samen met haar man en schoonbroer. Het drietal bouwde het familiebedrijf (Graef) de laatste tien jaar verder uit.

 

Deze ondernemers getuigen vanuit hun eigen rol hoe zij de overnames ervaren (hebben). Een niet te missen kers op de taart van deze Family Talks!

18:30 uur: Afsluit en netwerking

We sluiten af met een overzicht van wat het familienetwerk van de Kamer voor jouw onderneming kan betekenen. Verder ervaringen uitwisselen en kennismaken doen we tijdens een ijzersterke netwerkreceptie.

Verwacht einde 20.00 uur.

Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland

Family Talks vindt plaats op de beursvloer van Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland op 20 en 21 september 2023. Deze tweedaagse fysieke netwerkbeurs voor de regio Antwerpen-Waasland vindt plaats in Antwerp Expo. Ze biedt ruimte aan meer dan 150 standhouders en verwacht 4.000 bezoekers, gespreid over twee dagen (14u tot 21u). Een bezoek aan de beurs is gratis, maar inschrijven is verplicht. Klik hier voor meer informatie over de beurs of schrijf hier onmiddellijk in.

Aansluitend op de goedgevulde beursvloer biedt de beurs een sterk inhoudelijk programma, met boeiende en actuele infosessies en ijzersterke netwerkmomenten voor standhouders én bezoekers. Benieuwd? Ontdek het volledige programma hier en schrijf in voor de sessie die je wenst te volgen.

Contactpersoon

Manon Verhaegen

Coördinator lerende netwerken

Adres

Antwerp Expo - Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Indien je na eerder aanmelding niet kan deelnemen, vragen wij om ons hiervan ten laatste de dag voor de activiteit op de hoogte te brengen via manon.verhaegen@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Digitalisering
AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan