Skip to main content

Family Business Happening - Duurzaam DNA

Op 1 december komen meer dan 100 familiale ondernemers uit Oost-Vlaanderen samen voor de 10e editie van de Family Business Happening. Dit (gratis) inspiratie-event staat helemaal in het teken van ‘duurzaam ondernemen als familiebedrijf’.

Trouwe deelnemers weten dat dit event garant staat voor boeiende ontmoetingen met gelijkgestemden en inspirerende getuigenissen van familiebedrijven en experts. Alle generaties welkom!

fbh

Duurzaamheid is al lang geen hypewoord meer, maar een must, een evidentie bij ondernemen. Maar hoe ga je als familiebedrijf hiermee om? Zit duurzaam ondernemen in je DNA of wordt van de familiale opvolger verwacht om hier een boost aan geven? En wat als de visie op duurzaamheid verschilt tussen generaties?

Lisa Colruyt en Griet Aerts, beiden 4e generatie van de Colruyt familie, en Astrid Van Parys, Head of Sustainability bij Colruyt Group, brengen op 1 december een inspirerend verhaal over hoe dit familiebedrijf ‘pur sang’ het verschil wil maken op maatschappelijk en ecologisch vlak, met oog voor resultaat op lange termijn. 

Daarnaast vertellen 3 familiebedrijven uit Oost-Vlaanderen hoe zij omgaan met duurzaamheid, hoe ze vernieuwing bespreekbaar maken, welke duurzame innovaties ze hebben doorgevoerd en hoe het thema is verweven in de familiewaarden. Na hun verhaal schuif je mee aan tafel met de sprekers en de aanwezige familiale ondernemers voor een interactieve dialoog, én kan je een kijkje nemen achter de schermen bij de nieuwe gebouwen van gastfamilie Bucomat. Naar huis gaan die je sowieso met een buik en een tas vol Oost-Vlaamse verwennerijen.

Van harte welkom!
 

Programma

  • 18.15 - 18.45 u.    Ontvangst deelnemers met hapje
  • 18.45 – 18.50 u.    Verwelkoming
  • 18.50 – 19.20 u.    Lisa Colruyt, Strategic Marketeer, Griet Aerts (actief RVB Colruyt Group en partner bij familiale investeringsgroep Korys) en Astrid Van Parys, Head of Sustainability bij Colruyt Group
  • 19.20 – 20.00 u.    Panelgesprek met duurzame familiebedrijven, Caroline Vercauteren - Bonmush Ann-Gaëlle Bekaert - Bomat en Filip De Bonte - De Bonte Group
  • 20.00 – 20.45 u.    Interactieve rondetafels 
  • 20.45 -  …             Diner, netwerking en mogelijkheid tot rondleiding bij gastfamilie Bucomat

Sprekers

Lisa Colruyt

Lisa Colruyt - Colruyt Group

Lisa Colruyt, 4e generatie, dochter van huidig CEO en voorzitter Jef Colruyt en actief in het bestuur en bij de familieholding Korys, houdt mee in het oog dat de missie van het familiebedrijf strikt nageleefd wordt: ‘Samen duurzaam meerwaarde creëren door waardengedreven vakmanschap in retail’.

 

Astrid Van Parys - Colruyt Group

Astrid is als head of Sustainability verantwoordelijk voor de strategiebepaling rond duurzaamheid bij Colruyt Group. 

Griet Aerts

Griet Aerts - Colruyt Group en Korys

Griet Aerts, 4e generatie van de familie Colruyt, is actief in de Raad van Bestuur van Colruyt Group en partner bij de familiale investeringsgroep Korys. 
Ze bouwt mee aan de familiale aspiratie om met duurzame investeringen een positief verschil te maken en een inspiratiebron te zijn. 
 

Filip De Bonte

Filip De Bonte - De Bonte Group

Al bijna 75 jaar innoveert De Bonte wereldwijd met oplossingen in functioneel grijs beton voor infrastructuurwerken. Ze gebruiken hun kennis en expertise om technieken, processen en producten kwalitatiever en duurzamer te maken. Filip leidt als 3e generatie samen met zijn zus 400 medewerkers op 11 sites. 

Caroline Vercauteren

Caroline Vercauteren - Bonmush 

BonRill is een Belgisch bedrijf dat zo’n 130 jaar geleden werd opgericht door Moeder Emérence en sindsdien is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat vijf generaties teruggaat. Nu wordt BonRill geleid door een leading lady Caroline Vercauteren, die getrouwd is met de achterkleinzoon van moeder Emérence. Het was Caroline die BonRill van de traditionele slagerij naar een vega(n) producerend & future-proof bedrijf bracht.
 

Ann-Gaëlle Bekaert

Ann-Gaëlle Bekaert - Bomat 

BOMAT is een familiebedrijf, geleid door twee zussen, dat trots is op zijn sterke banden met ambachtslui uit binnen- en buitenland. Met een eerlijke productie, een duurzame focus op kwaliteit en respect voor creativiteit willen zij de toon zetten op interieurgebied.

 

 

 

 

 

Info en inschrijven

Inschrijven kan tot 29 november 2022 via deze webpagina. Nog vragen? Contacteer gerust Elisabeth, zij helpt je graag verder.

Contactpersoon

Elisabeth Minnaert

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Adres

Bucomat
Herpelgem 10
9690 Kluisbergen

Wanneer

Prijs

Gratis en exclusief voor (huidige en toekomstige) familiale ondernemers 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan tot 28 november 2022 via mail, nadien zijn we genoodzaakt een no show fee aan te rekenen voor gemaakte catering- en administratiekosten.

In samenwerking met VLAIO.