Family Business Happening

08/02/2018

De Family Business Happening is een jaarlijks event specifiek voor familiebedrijven. Kom tijdens deze derde editie ontdekken hoe succesvolle honderdjarige familiebedrijven erin slagen om generatie na generatie te blijven vernieuwen met respect voor hun familiaal erfgoed. Hoe vinden zij de balans tussen innovatie en traditie? Kan je je niet een hele dag vrijmaken? Geen probleem, je kan ook voor één van beide delen van het programma inschrijven! 

Banner family business happening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“De beste manier om toekomstige doelen te stellen, is naar het verleden kijken”, zo meent Prof. dr. Johan Lambrecht. Ook familiebedrijven moeten vooruit durven kijken, over de generaties heen. Maar hoe doe je dat, zonder dat je het verleden overboord gooit? Meer nog: Hoe gebruik je het familiaal erfgoed als fundament voor de toekomst? 

Op 8 februari 2018 gaan we tijdens de derde editie van de 'Family Business Happening’ op zoek naar het antwoord. Kom ontdekken hoe honderdjarige familiebedrijven erin slagen om generatie na generatie te blijven vernieuwen met respect voor het verleden.

Gastvrouw van dienst, Inge Nuyens van het zowat 190-jarige Dox Interieurconcepten, lichtte in deze Ondernemers al een tipje van de sluier: “Al moet je ook een familiebedrijf hedendaags runnen, onze traditionele waarden liggen nog steeds aan de grondslag”

Wat mag je verwachten tijdens deze Family Business Happening?

We worden warm ontvangen bij Dox Interieurconcepten in Lier waar de geest van Bompa Dox goedkeurend toekijkt over de kantoren, de gloednieuwe co-workingzone en het atelier. Inge loodst ons door de boeiende geschiedenis en toont hoe ze er als vijfde generatie van het familiebedrijf de afgelopen vijf jaar in is geslaagd om vernieuwing door te voeren gestoeld en getafeld op het familiale erfgoed van het bedrijf. 

Op de koffie bij 100-jarige bedrijven
Na het bedrijfsbezoek gaan we achtereenvolgens op visite bij 3 honderdjarige familiebedrijven die openhartig vertellen over hun verleden, hun heden en hun toekomst. Elk verhaal is anders, toch blijkt dat er een rode draad loopt door de verhalen van deze succesvolle familiebedrijven. Wie mag je verwachten? Miko, Stoopen & Meeus en Het Anker.

Johan Lambrecht pikt daar tenslotte naadloos op in en stuurt ons met een aantal inspirerende tips en uitnodigende vragen richting de toekomst met als eerste halte het afsluitende diner waar je ongedwongen de tijd kan nemen om met andere familiebedrijven van gedachten te wisselen.

*Johan Lambrecht is doctor in de economische wetenschappen en hoogleraar aan de KU Leuven (campus Brussel). Hij is directeur van het Studiecentrum voor Ondernemerschap en Familiebedrijven (Odisee) en is auteur van honderden publicaties over ondernemerschap, kmo's en familiebedrijven.

Kortom, door even bewust stil te staan bij het verleden, inspireren verschillende generaties familiale ondernemers elkaar op deze derde editie van de Family Business Happening om met vertrouwen vooruit te blijven gaan!

Programma

Deel 1

  • 14u30-15u: Ontvangst bij Dox Interieurconcepten
  • 15u00: Binnenkijken bij Dox onder leiding van Inge Nuyens, 5de generatie familiale CEO
  • 16u00: Op de koffie bij 3 honderdjarige familiebedrijven die vertellen over ‘het verleden, het heden en de toekomst’

Deel 2:

  • 17u30: Familiaal erfgoed als fundament voor strategie van het familiebedrijf, handige tips door prof. Johan Lambrecht
  • 18u00: Verkiezing ‘Eeuweling van het jaar’ en uitreiking Familio-award
  • 18u20: Netwerkmoment met walking dinner

Kan je er niet de hele dag bijzijn? Je kan ook inschrijven van één van beide delen in het programma. Vermeld dit dan even bij je inschrijving in het veld 'opmerkingen'. 
 

Meer informatie?

Contacteer Stefan Van Ouytsel via stefan.van.ouytsel@voka.be of 015 45 10 20.

In samenwerking met

Dox logoAgentschap Innoveren & OndernemenProvincie AntwerpenVoka - KvK Mechelen-KempenVoka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland