Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Excel-draaitabellen

Hoe haal je uit een grote databank alleen die gegevens die je wilt? Simpel! Volg deze workshop op 30 september 2020 en kom alles te weten over de draaitabellen en filteropties van Excel.

Wil je uit een omvangrijke gegevenstabel heel snel net die gegevens filteren die jij nodig hebt?

Stop met tijdrovende manuele tellingen en ga aan de slag met de krachtigste mogelijkheden van Excel!

In deze opleiding leer je hoe je de belangrijkste cijfers zelf rangschikt en hoe je kleine en grote gegevenstabellen analyseert. Daarna gebruik je deze analyses in al je rapporten op een professionele manier.

Wedden dat dit instrument van Excel al snel deel uitmaakt van je 'dashboard' om je onderneming of afdeling nog beter te doorgronden?

Programma

In deze workshop komen volgende topics aan bod:

  • algemene eigenschappen van een goede databank
  • een draaitabel: rapport maken, gegevens selecteren, gegevens vernieuwen, gegevens filteren
  • een draaitabel bewerken: draaitabel opnieuw indelen, velden toevoegen, velden verwijderen, draaitabelveld aanpassen, berekende velden en items, formules
  • een draaitabel opmaken: lay-out wijzigen, eindtotalen weergeven en verbergen, groeperen en groep opheffen, sorteren, top 10
  • draaigrafieken (inleiding): terminologie, weergave van gegevens, verschillen tussen draaigrafiekrapporten en gewone, niet-interactieve grafieken, een draaigrafiekrapport maken
Niveautest

Klik hier om te testen of je niveau voldoende is voor deze opleiding.

Praktisch

Elke deelnemer krijgt tijdens deze workshop een laptop ter beschikking.

Doelgroep

Verwerk je regelmatig gegevens uit kleine en grote tabellen*? Maar loopt dat nog niet van een leien dakje? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

* Zowel Excel-tabellen, als tabellen uit een bedrijfseigen toepassing die omgezet kunnen worden naar Excel voor analyse.

Docent

Hans Swinnen van InFidem. Deze organisatie leidt jaarlijks meer dan 20.000 werknemers op binnen het domein van computerprogramma's voor eindgebruikers.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.
 

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.