Skip to main content
Voka Opleiding

Europese duurzaamheidswetgeving: CSRD & EU Taxonomy

Duurzaam Ondernemen

Europa heeft de ambitie om het eerste klimaatneutrale continent te zijn en is volop bezig met het ontwikkelen van verschillende richtlijnen, verordeningen en classificaties. Ook bedrijven worden mee in het bad getrokken via de European Green Deal en instrumenten zoals de EU Taxonomy of de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Maar wat betekent dit voor jou?

Jouw kennis meteen omzetten in de praktijk? Schrijf je in voor de namiddagsessie over het opmaken van een duurzaamheidsverslag en ontvang 10% korting op de totale deelnameprijs.

Met klimaatneutraliteit als doel, legt de Europese Commissie een pakket aan maatregelen op tafel om dat te bereiken. De European Green Deal is een belangrijk kader om dat doel te bereiken en een nuluitstoot tegen 2050 te verzekeren. De concrete wetgeving om dat doel te bereiken, valt onder het Fit For 55-pakket. Maar daar stopt het niet: om te bepalen welke bedrijfsactiviteiten duurzaam zijn, werd een taxonomie uitgewerkt om duurzame investering te identificeren en stimuleren. Bovendien zullen heel wat bedrijven vanaf boekjaar 2024 moeten rapporteren over de effecten van hun activiteiten op het milieu en de samenleving. Waar dit vroeger alleen gold voor grote beursgenoteerde bedrijven, zullen nu heel wat meer bedrijven aan deze verplichting moeten voldoen.

Kan jij nog volgen? Geen nood, tijdens deze opleiding ontdek je alles over de verschillende Europese initiatieven en vooral welke gevolgen deze voor jou hebben en hoe jij je erop kan voorbereiden. Dankzij verschillende voorbeelden ga je naar huis met praktische informatie en duidelijkheid over jouw verplichtingen. 

Inhoud

  • Waar is Europa mee bezig? 
  • Wat houden de European Green Deal, de EU Taxonomy en de CSRD in?
  • EU Taxonomy: timing, wat te verwachten en hoe kan jij je voorbereiden?
  • CSRD: timing, wat te verwachten en hoe kan jij je voorbereiden? 
  • Praktische tips & voorbeelden

Trainer

Voor deze opleiding kan Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Pantarein Publishing, contentbureau voor duurzame storytelling met de missie om bij te dragen aan de klimaattransitie door de impact van duurzame spelers inzichtelijk te maken en te versterken. Dankzij een multidisciplinair team kunnen ze prat gaan op een sterke combinatie van duurzaamheidsexpertise en communicatieinzicht. 

Pantarein

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €185.00
Niet-leden: €245.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 24 november 2022. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen.
 
Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille in te dienen uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de opleiding.

 
Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.
 
Benodigde informatie kmo-portefeuille:
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: datum start opleiding
Projectbedrag: €185 voor leden van Voka, €245 voor niet-leden (btw dient rechtstreeks aan ons betaald te worden)
Aantal opleidingsuren: 3 uur

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 03 232 22 19 of helen.jacobs@voka.be

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan