Skip to main content
Voka Opleiding

EU Update, blijf up-to-date!

Internationaal Ondernemen

Goederen, diensten, personen en kapitaal vormen de interne markt van de Europese Unie. Deze eengemaakte markt gaat uitdagingen op verschillende domeinen tegemoet. Het Europees beleid lijkt misschien een ver-van-jouw-bed-show, maar je hebt er alle belang bij om tijdig in te spelen op dit beleid. Blijf daarom op de hoogte van de komende Europese nieuwtjes om als ondernemer steeds klaar te zijn voor de toekomst. 

Blijf up-to-EUdate

De Europese Unie is actief in zeer uiteenlopende thema's, maar wij selecteerden enkele topics die voor jouw als Limburgse ondernemer on top-of-mind moeten zijn. Tijdens deze EU Update verneem je in vier sessies de relevante nieuwtjes en uitdagingen op Europees niveau. Het biedt je als ondernemer een stapje voor door continu up-to-date te zijn. 

Wij gaan een stap verder!

Up-to-date zijn is de eerste stap, maar wij gaan hier nog verder in! Tijdens deze vier interactieve sessies nemen wij je mee om jouw kennis te verruimen zodat je concrete stappen kan zetten in het kader van de meest recente EU Update. We zoomen in op topics gaande van Fit for 55, Actualisering Industrial Strategy, Corporate sustainability reporting tot Europese financiering en subsidiëring. 

Raadpleeg hieronder het programma en welke EU-nieuwtjes aan bod komen en ontdek tijdens de sessies wat deze precies voor jou als ondernemer betekenen.

Programma

Sessie 1 - Fit for 55

De Europese Commissie heeft op 14 juli 2021 een pakket voorstellen uitgebracht die betrekking hebben op het klimaat-, energie-, grondgebruik-, vervoers- en belastingbeleid van de EU.

Sprekers

Saïd El Khadrauoui - European Green Deal advisor & Founder bij Impact Lab BV
Pieter-Jan Loyens - Sales manager bij Encon
2 praktijkgetuigenissen 

14 februari 2022 

Sessie 2 - Europese financiering en subsidiëring

De EU voorziet in financiering voor een hele waaier van projecten en programma’s. Zo ondersteunen ze jaarlijks meer dan 200.000 bedrijven, bieden ze de mogelijkheid om subsidies aan te vragen en kunnen organisaties deelnemen aan een aanbestedingsprocedure. De Europese Unie past strenge regels toe en houdt strikt toezicht op de manier waarop het geld wordt gebruikt om te verzekeren dat dit transparant en op een verantwoorde manier gebeurt. Hoe ga jij hier concreet mee aan de slag? Drie sprekers bieden jou een antwoord.

Spreker

Jan Noelmans - liaison officer VLEVA
Kaatje Gevaert - liaison officer VLEVA
Liese Dewilde - liaison officer VLEVA

9 maart 2022 

Sessie 3 - Actualisering Industrial Strategy

Europa is begonnen aan een transitie naar klimaatneutraliteit en digitaal leiderschap. De Europese industriestrategie moet ervoor zorgen dat de Europese industrie hierbij het voortouw neemt.

Spreker

Johan Hanssens - Secretaris-generaal Vlaams departement Economie, Wetenschap en Innovatie 

31 maart 2022 

Sessie 4 - Corporate sustainability reporting

Op 21 april 2021 heeft de Europese Commissie de voorgestelde Corporate Sustainability Reporting Directive aangenomen. Hieronder staan er wijzigingen gepland in de bestaande wetgeving met als doel transparantie te bieden inzake duurzaamheid. Op termijn zou dit moeten leiden tot duurzaamheidsrapportage op één lijn met financiële rapportage.

19 april 2022

Meer weten?

Wij bieden vanuit Voka - KvK Limburg een breed gamma aan infosessie, trajecten en opleidingen aan. Dit alles binnen het vakgebied internationaal ondernemen.

Meer info? Klik hier

Deze EU Update werd tot stand gebracht met de hulp van VLEVA 

VLEVA

 

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Leden: €750.00
Niet-leden: €900.00

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo