Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Employer branding lab

In dit traject word je ondergedompeld in de wondere wereld van employer branding. Je krijgt uitgebreid inzichten op het wat, waarom en hoe van employer branding.

Word een aantrekkelijke werkgever dankzij employer branding!

Jouw onderneming neerzetten als een aantrekkelijke werkgever en het juiste talent vinden (en behouden) is een van de grote uitdagingen van vandaag. In drie sessies nemen we je mee in het wat, waarom en hoe van employer branding. We combineren theorie met oefeningen, betrekken jouw eigen vragen in de sessies en zorgen zo voor veel interactie.

Sessie 1

In de eerste sessie maken we uitgebreid kennis met elkaar, we gaan per slot van rekening drie halve dagen samen doorbrengen! Daarna neemt de expert jullie mee in een aantal belangrijke inzichten rond employer branding. Want neen, employer branding is niét fluffy en jawel, employer branding is wél meetbaar. We duiken daarnaast ook in het ‘EVP’: wat is het, wat is de link met employer branding en hoe begin je eraan?

Sessie 2

Nu we zicht hebben op onze EVP zijn we klaar om de volgende stappen te nemen. We focussen op een van de twee belangrijkste challenges binnen organisaties: kandidaten aantrekken. Welke fases gaat een kandidaat allemaal door alvorens te solliciteren? Wat kunnen we doen om dit proces nog verder te stimuleren? Met andere woorden: welke stappen moeten we als organisatie zelf zetten om ervoor te zorgen dat ons bedrijf gekend is bij kandidaten? 

Sessie 3

Natuurlijk is er nog een ander, zeer belangrijk, onderdeel van employer branding: retentie. Want dweilen met de kraan open – dat doet niemand graag. Employer branding zet in op het aantrekken van nieuwe kandidaten én op het behoud van huidige werknemers. Hoe employer branding zich vertaalt in jouw HR-beleid, kom je in deze sessie te weten.

Na deze sessies...

  • heb je voldoende data om jouw management en collega’s (verder) te overtuigen van het nut van employer branding
  • kan je aan de slag gaan om jouw eigen unieke EVP te bepalen
  • heb je een accuraat beeld van het proces dat kandidaten doorgaan alvorens te solliciteren bij een bedrijf
  • weet je welke stappen jouw organisatie nog moet zetten om aantrekkelijk en vindbaar te zijn voor potentiële nieuwe medewerkers
  • heb je voldoende inzicht in strategische employer branding om dit om te zetten in je HR-beleid of input te geven aan jouw HR-departement zodat zij dit kunnen opnemen 

Zit je nog met vragen?

Contacteer Jolyn via jolyn.debaets@voka.be

Contactpersoon

Jolyn De Baets

Communicatie - Opleidingen

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

550 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VLAIO