Skip to main content

Effectief communiceren met buitenlandse zakenpartners

Ben je internationaal actief? Dan krijg je te maken met andere culturen. Laat eventuele cultuurverschillen echter geen obstakel vormen bij internationale verkoop! Tijdens deze praktijkopleiding leer je hoe zakendoen voor je internationale partner(s) werkt.

De globalisering gaat ontzettend hard. Klanten worden alsmaar internationaler, en producten en diensten bereiken klanten in de gekste uithoeken van de wereld. De etnische en culturele diversiteit van de bevolking is de voorbije jaren wereldwijd toegenomen. Diversiteit staat om deze redenen in de topwaarden van veel bedrijven en er is meer dan ooit nood aan sterke interculturele vaardigheden.

Ga voor de interactieve aanpak van deze opleiding!

In deze praktijkopleiding: 

 • ontdek je hoe je culturele diversiteit kan benutten als drijvende kracht voor jouw onderneming; 
 • leer je hoe je je kan positioneren als een sterke speler op de markt; 
 • wordt jouw kennis meteen in de praktijk omgezet via discussies en cases. 

Programma

In deze opleiding leer je ... 

 • culturele verschillen herkennen; 
 • je bewuster worden van je eigen cultuur/jouw bagage; 
 • de verschillende communicatiestijlen in een multiculturele omgeving beter begrijpen en verbeteren; 
 • stress en misverstanden in een internationale omgeving te voorkomen en erover te communiceren;
 • vertrouwen creëren in een zakelijk gesprek; 
 • beslissingen maken in een multiculturele omgeving;
 • de voordelen van een diverse werkvloer (h)erkennen; 
 • wat de gevolgen zijn van ‘een cultuur’ op de werkwijze van een persoon. 

Doelgroep

Deze opleiding is gericht op iedereen die in een internationale omgeving werkt. Denk aan hr-verantwoordelijken, bedrijfsleiders, afdelingsverantwoordelijken, (key) accountmanagers, exportmanagers, salesmanagers ...

Spreker

Effectief communicerenInge Godts heeft meer dan 25 jaar ervaring in hr-management en consultancy in grote internationale bedrijven waaronder CommScope, Atos, GSK, Novartis, Bridgestone en Henkel. Met haar eigen bedrijf Facilito begeleidt ze managementteams, leidinggevenden en medewerkers bij cultuurtrajecten, leiderschap- en teamontwikkeling en een positieve veranderingsdynamiek op de industriële werkvloer. Daarnaast is ze verbonden aan het UCLL Research & Expertise Centre waar ze werkzaam is als onderzoeker, trainer en spreker rond inclusief werken en leiderschap.

Contactpersoon

Letitia Gelep

Adviseur Internationaal Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: € 360
 • Niet-leden: € 540

(Excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Bespaar tot 30% op de prijs van uw opleiding!

Bespaar tot 30% op de prijs van uw opleiding op opleidingen aangeduid met het logo van kmo-portefeuille dankzij de subsidies van de overheid (indien u aan de voorwaarden voldoet en vanaf een opleidingskost van minimum 100 Euro excl. btw). Dien uw aanvraag ten laatste 14 dagen na de start van de opleiding in. Meer informatie, registraties en aanvragen van uw subsidie op www.kmo-portefeuille.be. Ons registratienummer is (DV.O110450)

Bespaar tot 30% op de prijs van uw opleiding op opleidingen met het logo van kmo-portefeuille dankzij de subsidies van de overheid (indien u aan de voorwaarden voldoet en vanaf een opleidingskost van minimum 100 Euro excl. btw). Dien uw aanvraag ten laatste 14 dagen na de start van de opleiding in. Meer informatie, registraties en aanvragen van uw subsidie op www.kmo-portefeuille.be. Ons registratienummer is (DV.O110450)

Proximus
ING
Proximus
SD Worx
Logo Premed
Logo Randstad