Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Een gezond verzuimbeleid opzetten

Human Resources
  • Online

Het verminderen van verzuim en het bevorderen van een gezonde werkcultuur zijn essentiële doelen voor elke organisatie. In deze infosessie gaan we dieper in op effectieve strategieën en best practices om verzuim te beheersen en te verminderen.

We zullen bespreken hoe een proactief verzuimbeleid kan bijdragen aan een hogere productiviteit, betere werknemersbetrokkenheid en lagere kosten. Daarnaast krijg je praktische tips voor het opstellen van beleid, het bieden van ondersteuning aan werknemers en het creëren van een gezonde werkomgeving.

Of je nu een HR-manager, teamleider of bedrijfseigenaar bent: in deze sessie krijg je waardevolle inzichten en concrete handvaten om verzuim effectief aan te pakken. Ontdek hoe je een veerkrachtige organisatie kunt creëren waarin werknemers gedijen en verzuim tot een minimum beperkt blijft.

Je krijgt het antwoord op een aantal pertinente vragen:

  • Hoe kan ik een effectief verzuimbeleid opstellen en implementeren binnen mijn organisatie?

  • Hoe kan ik effectief omgaan met de (positieve) rol van een controlearts binnen mijn verzuimbeleid?

  • Welke strategieën en interventies kan ik implementeren binnen mijn verzuimbeleid om het verzuimpercentage daadwerkelijk te verminderen en de duur van het verzuim te verkorten?

Geen enkele organisatie ontkomt aan verzuim. Het heeft niet alleen impact op de gezondheid en het welzijn van werknemers, maar ook op de productiviteit en het financiële resultaat van de organisatie. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan een verzuimbeleid dat doordacht, correct, menselijk en effectief is. En dat begint in deze sessie!

Logo welt esf vlaio sd premed

 

Contactpersoon

Isabel De Winter

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus