Skip to main content
duurzaam

Duurzame Transitie: schone, betaalbare en veilige energie

Om tegen 2030 de uitstoot van schadelijke stoffen met 55% te verminderen, moet de klimaat- en energiewetgeving worden aangepast. Kom op 20 mei te weten welke stappen de Europese Unie neemt en welke invloed dit heeft op bedrijven.

De Europese Unie heeft dit samengevat in het pakket ‘Fit for 55’, dat betrekking heeft op hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie, gebouwen, landgebruik, energiebelasting, de verdeling van de inspanningen, de handel in emissierechten en een breed scala aan andere wetgevingsteksten.

Tijdens deze sessie zullen we dit pakket toelichten en dieper ingaan op de emissiebelastingen (ETS en CBAM). Marij d'Abioul zal tijdens deze sessie een toelichting geven bij de energietranstie en dit kwantificeren a.d.h.v. de en-roads tool. Onze eigen energiespecialist Lorenzo zal een duiding geven omtrent de wijzigingen die we mogen verwachten in onze energiefactuur.

Bedrijfsbezoek 
Encon is een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met creatieve en vernieuwende oplossingen in hun transitie om duurzamer te worden.

De experts
Marij d'Abioul heeft als technische energiespecialist bij Encon een uitgebreid palmares op vlak van hernieuwbare energie, in het bijzonder windenergie.
Lorenzo Van de Pol, adviseur klimaat en energie, volgt op het Voka-kenniscentrum alle dossiers op rond klimaat en energie. 

LAB: Duurzame transitie

Deze sessie is onderdeel van het traject 'LAB: Duurzame transitie'. In dit LAB tonen we samen met experts de meest belangrijke transformaties, stimulansen en wetgevingen die op bedrijven afkomen. Aan de hand van bedrijfscases laten we zien op welke duurzame transities vandaag al ingezet kan worden, zodat Europa tegen 2050 klimaatneutraal zal zijn.

>>> Bekijk hier het hele traject <<<

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersonen

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Kenneth Stulens

Aanspreekpunt corona

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 260,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo