Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Duurzame Transitie: EU-biodiversiteitsstrategie & EU taxonomie
duurzaam

Duurzame Transitie: EU-biodiversiteitsstrategie & EU taxonomie

Biodiversiteit staat centraal in het Europees coronaherstelplan en biedt onmiddellijke zakelijke en investeringskansen. Kom op 14 september de mogelijkheden voor jouw bedrijf te weten! 

Biodiversiteit staat centraal in het Europees coronaherstelplan en biedt onmiddellijke zakelijke en investeringskansen. De impact is niet min. Inzetten op natuurherstel levert de economie miljarden euro’s winst op. De cruciale economische sectoren, gezien hun directe afhankelijkheid van de natuur, zijn de bouw, landbouw en voeding en dranken. Maar ook chemie, luchtvaart, toerisme, vastgoed, mijnbouw en metaalindustrie, logistiek en transport en retail zijn voor meer dan de helft van hun omzet afhankelijk van biodiversiteit. 
EU-taxonomie is nauw verbonden aan biodiversiteit. Dit classificatiesysteem van ecologisch duurzame activiteiten is het kompas voor duurzame investeringen. Het creëert zekerheid voor beleggers, beschermt investeerders tegen greenwashing, helpt bedrijven in hun transitie en verschuift investeringen naar waar ze het meest nodig zijn.

Bedrijfsbezoek
Steengoed Projecten is een verkoepeling van alle grindwinningsbedrijven in de Maasvallei. Het grootschalige ontginningsproject Elerweerd genereert volgens een studie van UHasselt een belangrijke maatschappelijke return voor mens, milieu en economie.
Het Rivierpark Maasvallei vormt een natuurrijk, grensoverschrijdend rivierlandschap waar bewoners en bezoekers tot rust komen. De ecologische hoofdweg die de rivier is, vormt het hart en de basis voor duurzame beleving. Kwaliteit, aandacht voor erfgoed en samenhang zorgen voor een landschap waar het goed is om te leven, te werken en te ontspannen

De experts
Frank Liebens is directeur van Steengoed en zetelt in de Raad van Bestuur van het Overlegcomité Vlaamse Ontginners (O.V.O)
Lambert Schoenmakers en Katrien Schaerlaekens zijn respectievelijk de voormalige en huidige projectleider van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.
Guy Pollentier is Head of Sustainable Business Cometence Centre bij BNP Paribas Fortis

Business Club Duurzame transitie

Deze sessie is onderdeel van de Business Club Duurzame transitie. In deze Business Club tonen we samen met experts de meest belangrijke transformaties, stimulansen en wetgevingen die op bedrijven afkomen. Aan de hand van bedrijfscases laten we zien op welke duurzame transities vandaag al ingezet kan worden, zodat Europa tegen 2050 klimaatneutraal zal zijn.

>>> Bekijk hier het hele traject <<<

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersonen

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 260,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo