Skip to main content
  • Activiteiten
  • Duurzame Transitie: energie intensieve industrie - uitdagingen en opportuniteiten

Duurzame Transitie: energie intensieve industrie - uitdagingen en opportuniteiten

Energie-intensieve industrieën zijn essentieel voor de Europese Economie. Desondanks zullen nieuwe klimaatdoelstellingen en bijhorende regelgevingen een grote impact hebben op hun bedrijfsprocessen. Kom er op 28 oktober alles over te weten! 

Energie-intensieve industrieën zijn essentieel voor de Europese Economie. De sectoren ijzer en staal, mineralen, raffinaderijen en chemische industrieën zijn goed voor 11% van de totale Europese werkgelegenheid, zijn belangrijke toeleveranciers van andere sectoren en bieden een concurrentievoordeel voor hightechproductie zoals de automobielindustrie. De Europese doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, impliceert echter een zeer drastische verandering in de manier waarop deze energie-intensieve industrieën in de toekomst zullen produceren.

Bedrijfsbezoek
Aperam is een wereldspeler in roestvast staal dat onder meer in hun fabriek in Genk geproduceerd wordt. Dit innovatief bedrijf is één van de grootste bedrijven van Limburg en is een toonbeeld van moderne technologie.
Al sinds 1996 verwerkt Orbix de bijproducten van het nabijgelegen Aperam, dat roestvrij staal produceert. Orbix zet hun restproduct - metaalslakken, gaande van bijna puur zand tot grind - om in grondstoffen voor bouwmaterialen. 

LAB Duurzame transitie

Deze sessie is onderdeel van het LAB Duurzame transitie. In dit LAB tonen we samen met experts de meest belangrijke transformaties, stimulansen en wetgevingen die op bedrijven afkomen. Aan de hand van bedrijfscases laten we zien op welke duurzame transities vandaag al ingezet kan worden, zodat Europa tegen 2050 klimaatneutraal zal zijn.

Er kan per sessie ook apart ingeschreven worden.

>>> Bekijk hier het hele traject <<<

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 260,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo