Skip to main content
duurzaam

Duurzame Transitie: duurzame en slimme mobiliteit

Mobiliteit is goed voor een kwart van de broeikasgasemissies van de EU. Om klimaatneutraliteit te realiseren moeten de vervoersemissies met 90% afnemen. Kom op 30 september te weten hoe duurzaam transporteren eruit ziet en welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf.

Mobiliteit is goed voor een kwart van de broeikasgasemissies van de EU. Om klimaatneutraliteit te realiseren moeten de vervoersemissies met 90% afnemen en zal een aanzienlijk deel van het goederenvervoer over de weg moeten omschakelen naar het spoor en de binnenwateren. De korte vaart en emissievrije voertuigen zijn ook essentieel binnen dit verhaal. Bovendien zal de EU inzetten op de multimodale uitwisseling van gegevens en slimme verkeersbeheersystemen. Uiteindelijk moeten alle vrachten via multimodale terminals samenkomen. Bovendien zal een hervorming van de financiering plaatsvinden met volledige implementatie van systemen als ‘polluter pays’ en ‘user pays’ zodat vervoersgebruikers de volledige kosten dragen. 

Tijdens deze sessie staat er een bezoek bij het Europees Distributiecentrum van Carglass op het programma. Alvorens we in de interne keuken kijken van dit gigantisch distributiecentrum, zal Daniel Mes de krijtlijnen van de EU-strategie voor Duurzame en Slimme Mobiliteit toelichten. Na het bedrijfsbezoek zetten we de sessie verder met een uiteenzetting van Johan Grutman. Johan zal jullie overtuigen van de voordelen van de binnenvaart en vertellen welke stimuleringsmaatregelen hier omtrent op tafel liggen.

Bedrijfsbezoek
In mei 2019 opende Carglass officieel haar gloednieuw Europees Distributiecentrum (EDC) in Bilzen. Jaarlijks passeren er zo’n 1.4 miljoen autoruiten die ze van daaruit verdelen over elf landen in Europa. Met 42.000 vierkante meter meteen de grootste distributiesite voor autoruiten ter wereld!

De experts
Daniel Mes is kabinetsadviseur en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans
Johan Grutman is als logistiek expert actief als marktdeveloper bij de Vlaamse Waterweg.

Business Club Duurzame transitie

Deze sessie is onderdeel van de Business Club Duurzame transitie. In deze Business Club tonen we samen met experts de meest belangrijke transformaties, stimulansen en wetgevingen die op bedrijven afkomen. Aan de hand van bedrijfscases laten we zien op welke duurzame transities vandaag al ingezet kan worden, zodat Europa tegen 2050 klimaatneutraal zal zijn.

>>> Bekijk hier het hele traject <<<

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersonen

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 260,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo