Skip to main content
Duurzaam ondernemen

Duurzame Transitie: actieplan voor Circulaire Economie

In een circulaire economie worden materialen en producten zoveel en zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. Het actieplan voor de circulaire economie is daarom een essentieel onderdeel van de Green Deal. Ontdek alles over dit thema op 18 november 2021!

In een circulaire economie worden materialen en producten zoveel en zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. Het actieplan voor de circulaire economie is daarom een essentieel onderdeel van de Green Deal. Doorheen de levenscyclus van een product worden maatregelen en initiatieven voorgesteld die een grote invloed hebben op het bedrijfsproces, bv. aangaande het gebruik van grondstoffen, het productdesign, het productieproces, … Ook krijgen consumenten meer rechten, zoals een ‘recht op herstel’. Het plan focust op de sectoren die veel grondstoffen gebruiken en waar een groot circulair potentieel is: elektronica, batterijen, auto’s, verpakkingsindustrie, plastics, textiel, bouwsector en voeding. 

In deze sessie focussen we op innovatieve en duurzame materialen, o.a. binnen de plasticindustrie. Om de ontwikkeling van de laatste innovatieve technologieën te aanschouwen, gaan we langs bij DSM. Site Manager, Ruud Jacobs zal een ons doorheen de innovatieve processen van DSM loodsen. Liese Cloots van OVAM vertelt vervolgens meer over het circulair actieplan van de EU. Daarna zal Vincent De Smedt van Edmire ons toelichten hoe een circulair design tot stand komt. Afsluitend zal Thomas Vandenhaute van Sirris al deze facetten bundelen in zijn uiteenzetting over de circulaire economie.

Bedrijfsbezoek
Royal DSM is een wereldwijd, doelgericht, wetenschappelijk onderbouwd bedrijf actief in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven.

De experts
Ruud Jacobs is site director van DSM in Genk
Vincent De Smedt is managing Director van het ontwerpadviesbureau Edmire
Thomas Vandenhaute is project leader Circular Economy bij Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie
Liese Cloots is het hoofd van de dienst International Policy bij OVAM 

Business Club Duurzame transitie

Deze sessie is onderdeel van de Business Club Duurzame transitie. In deze Business Club tonen we samen met experts de meest belangrijke transformaties, stimulansen en wetgevingen die op bedrijven afkomen. Aan de hand van bedrijfscases laten we zien op welke duurzame transities vandaag al ingezet kan worden, zodat Europa tegen 2050 klimaatneutraal zal zijn.

>>> Bekijk hier het hele traject <<<

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 260,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo