Skip to main content
Map

Duurzaamheidsverslaggeving

  • Online

Voor bedrijven die duurzaamheid willen integreren in hun bedrijfsstrategie, is het belangrijk om hun doelen, acties en resultaten helder en transparant te communiceren. Het is dan niet verrassend dat duurzaamheidsverslaggeving de laatste jaren in de lift zit. Tijdens deze sessie krijg je meer inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en de waarde die een duurzaamheidsverslag kan hebben voor jouw onderneming.

Via een duurzaamheidsverslag kunnen bedrijven immers concreet staven op welke manieren hun onderneming positieve sociale en ecologische impact creëert, maar evenzeer helder communiceren welke obstakels nog ervaren worden op weg naar duurzaam ondernemen of welke opportuniteiten nog genomen kunnen worden. 
Zodoende wordt de duurzaamheidsstrategie van een bedrijf niet enkel zichtbaar voor medewerkers, klanten en andere stakeholders, maar worden ze er ook in betrokken.

Bovendien is een duurzaamheidsverslag een uitstekende manier voor bedrijven om voor zichzelf de balans op te maken van waar ze precies staan en gerichter actie te ondernemen om duurzaamheid ten volle te integreren in hun strategie. Meten is immers weten. Wil jij meer weten over wat een duurzaamheidsverslag kan betekenen voor jou en je bedrijf? Dan is deze sessie voor jou! 

Programma

Tijdens deze sessie krijg je meer inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en de waarde die een duurzaamheidsverslag kan hebben voor jouw onderneming. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de verschillende internationale kaders die gebruikt worden binnen duurzaamheidsverslaggeving en krijgen deelnemers de nodige tools en stappen aangereikt om zelf aan de slag te gaan en de balans op te maken binnen hun eigen onderneming.

Spreker(s)

Katelijne Norga, oprichter Pantarein Publishing en Liesbeth Voets, sustainability consultant Pantarein Publishing Katelijne Norga, bio-ingenieur van opleiding, heeft jarenlange ervaring in duurzaamheidscommunicatie en richtte Pantarein Publishing op, het enige contentbureau in Vlaanderen met een exclusieve focus op duurzaamheid.

Daarnaast is Katelijne actief als hoofdredacteur van Susanova, een mediaplatform van Pantarein Publishing met alle relevante updates en nieuwsberichten rond duurzaam ondernemen en duurzame technologische toepassingen. Met eveneens een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen en ervaring, neemt Liesbeth Voets als content expert de leiding binnen Pantarein Publishing in het verzorgen van duurzaamheidsverslaggeving en -communicatie.

Een initiatief van

miK-logo   Provincie Vlaams-Brabant

Contactpersoon

Sophie Dings

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Dinsdag 9 februari 2021
van 13u00 tot 16u00

Online

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus