Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Duurzaam Waterbeheer: Reverse Osmosis (RO) en monitoren van waterverbruiken
duurzaam

Duurzaam Waterbeheer: Reverse Osmosis (RO) en monitoren van waterverbruiken

Droogte wordt in de nabije toekomst een van de grootste uitdagingen voor ondernemers. Niet voor niets heeft de Vlaamse overheid de Blue Deal uitgewerkt, met als doel stimulansen te lanceren voor duurzaam watergebruik. Op 24 juni zijn we uitgenodigd bij Center Parcs De Vossemeren om meer uitleg te krijgen over Reverse Osmosis en het monitoren van waterverbruiken. 

Programma

Onderwerpen 
Reverse Osmosis (RO) - Opvang regenwater 

Timetable 
15u: Bedrijfscase + aanvullende info door expert:

  • Veerle Depuydt: waterinnovator bij het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa)

16u: Bedrijfsbezoek Center Parcs (De Vossemeren) 
18u: Receptie met hapjes

Bedrijfsbezoek 
Center Parcs is de marktleider in het aanbieden van korte vakanties dichtbij huis en heeft 27 parken in Europa waarvan 6 parken in België. Duurzaamheid ligt aan de basis van alles wat we doen bij Center Parcs. Dat betekent zorgvuldig omgaan met alle flora en fauna, aandacht schenken aan de mensen om ons heen en een fijne leefomgeving achterlaten voor volgende generaties. Onze missie is om de natuurlijke rijkdom te koesteren en goed te doen voor de mensen om ons heen.

Om de natuur te koesteren en goed te doen voor de mensen om ons heen, hebben we ons een aantal Goede & Groene Daden gesteld. Water is daarbij een van de belangrijkste energiebronnen op onze parken, onze doelstelling is: "25% Minder waterverbruik tegen 2022 o.a. door omgekeerde osmose-techniek, die afvalwater omzet in schoon water."

Er zijn diverse waterstromen binnen onze parken (Cottages, Aqua Mundo, Centrale gebouwen, Wasserette). In al deze processen wordt er gebruik gemaakt van leidingwater. Regenwater wordt opgevangen in wadi’s zodat het kan infiltreren in de bodem of het wordt afgevoerd naar onze recreatievijvers om het waterpeil op niveau te houden.

In onze groene cottages wordt ervoor gezorgd dat er nooit meer dan 6 l/minuut uit de kranen stroomt. In onze Aqua Mundo’s zijn er plannen opgesteld voor het spoelen van de filters om het waterverbruik te begrenzen en toch te voldoen aan de Vlarem normen. Het water dat gebruikt wordt voor de spoeling van de filters wordt terug opgevangen en door omgekeerde osmose terug in het zwembad systeem gebracht.

LAB: Duurzaam Waterbeheer

Deze sessie is onderdeel van het traject 'LAB: Duurzaam Waterbeheer'. In dit LAB brengen we deze kennis omtrent duurzaam waterbeheer samen. Ervaar wat mogelijk is aan de hand van echte bedrijfscases en laat je door experts wegwijs maken in dit complexe kluwen van maatregelen en subsidies.

>>> Bekijk hier hele traject <<<

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersonen

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Center Parcs De Vossemeren
Elzen 145
3920 Lommel

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 260,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo