Skip to main content
Map

Douanesessie: wegwijs in de exportdocumenten en AEO

Wegwijs in exportdocumenten en AEO in twee halve dagen online opleiding: waarom een AEO-certificaat hierin onmisbaar is?

Exporteer je vaak naar het buitenland, en wil je laten zien dat je een veilig en betrouwbaar bedrijf bent? Dan is een AEO-certificaat (Authorised Economic Operator) onmisbaar. Douanetransacties verlopen een stuk vlotter met een AEO-vergunning in de hand.

Tijdens deze douanesessie vertellen enkele specialisten jou alles over exportprocedures, -documenten en -controle. Je krijgt ook de nodige tips en tricks. En we maken je ook wegwijs om jouw AEO-certificaat aan te vragen. Jouw voordeel? Faciliteiten in het contact met de douane, minder controles én het is goed voor je bedrijfsimago (ook in de belangrijkste exportbestemmingen van de EU).

Als je regelmatig exporteert moet je niet twijfelen: meteen inschrijven!

Programma

Volgende onderwerpen aan bod: 

  • Export, logistiek en douane in de goederenstroom
  • Exportprocedure, documenten en export-gerelateerde vergunningen
  • Export naar derde landen, naar EVA-landen/Turkije EUR.1.A.TR 
  • AEO-vergunning: aanvraag en procedure

Spreker

Steve Mees is sinds ruim 8 jaar werkzaam voor de Algemene Administratie van Douane en Accijnzen. Daarvoor was hij werkzaam als douanespecialist bij DHL. Door zijn brede ervaring kan hij zijn kennis delen vanuit beide perspectieven.

 

KMO-portefeuille

 

 

 

Contactpersoon

Anoesj Mouradian

Key Account Relatiebeheerder

Wanneer

Prijs

Deelname (excl. btw):

  • Voka-leden: 260 euro
  • Niet-leden: 470 euro

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Schrijf in via inschrijvingen.vb@voka.be, via de oranje inschrijvingsknop of via de Voka Vlaams-Brabant networking app (beschikbaar voor iOS en Android). 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus