Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

DigiZorg | Optimaliseer je zorgadministratie

Zorgbedrijven maken bedrijfsprocessen efficiënter in drie sessies met Office 365, Low/No Code tools en Lean 5S. Leer hoe je efficiëntie verhoogt en administratieve lasten verlicht door het optimaliseren van workflows en het verbeteren van gegevensuitwisseling. 

Deze sessies richten zich op het optimaliseren van het gebruik van Office 365, vooral gericht op de zorgsector. Veel zorgorganisaties ervaren uitdagingen bij het bijhouden van gegevens in verschillende systemen, met inefficiënte administratie en overmatige planlast als gevolg. Ontdek hoe je als zorgorganisatie het maximale uit Office 365 (en andere gemakkelijke tools) kunt halen tijdens onze inspirerende sessies, geleid door Dries Verdonckt en Dries Mahieu. Tijdens deze sessies zal Dries Verdonckt, een expert in het vak, concrete cases uit de zorgsector presenteren en laten zien hoe Office 365 jou kan helpen deze uitdagingen aan te pakken. Met praktische tips, concrete cases en hands-on demo's met tools zoals AI, Power Automate en RPA, brengen we je organisatie naar een hoger niveau. 

Deze sessies kaderen in de 'DigiZorg' dienstverlening van Voka. We verbinden en versterken zorgbedrijven zodat ze meer vertrouwen krijgen in de digitale revolutie. Heb je nood aan een succesvol digitaal project binnen jouw Vlaamse zorgonderneming? Met dit aanbod wil Voka de digitalisering van de Vlaamse zorg een boost geven. Meer info over DigiZorg. 
 

Sessies

Voorafgaand aan de sessies, krijg je de kans om de Digitale Quick Scan in te vullen. Hiermee ontvang je persoonlijke tips om de digitale maturiteit van jouw bedrijf te verbeteren. 

Tijdens de eerste sessie gaan we dieper in op de uitdagingen waarmee jouw bedrijf te maken heeft bij het verminderen van administratieve lasten en planlast. Denk aan vragen zoals: Welke taken kosten het meeste tijd? Zou het integreren van verschillende digitale tools de efficiëntie kunnen verbeteren? Gebruik je al RPA om processen te automatiseren? En welke voordelen verwacht je van een Microsoft-pilot? Moderator Dries Mahieu gaat samen met jullie in op Microsoft-pilot, integratie, low/no code, etc. We zullen ook je ingevulde Digitale Quick Scan bespreken en jouw score vergelijken met die van andere deelnemers. Zo krijg je meteen inzicht in jouw sterke punten en verbeterpunten. Daarnaast delen we een testimonial van zorgcampus Denderrust en bepalen we concrete subthema's voor de volgende sessies, gebaseerd op de uitdagingen van de groep.

In de tweede sessie zal spreker Dries Verdonckt verschillende AI-toepassingen in de zorgsector presenteren, gericht op het verhogen van efficiëntie, het verbeteren van zorgkwaliteit en het verminderen van administratieve lasten. Denk aan automatisering van administratieve taken, predictive analytics voor zorgmanagement en chatbots voor patiëntenzorg. Hij gaat met jullie aan de slag voor het gebruik van Power Automate en RPA om workflows te automatiseren en gegevensuitwisseling te verbeteren. Leer hoe deze tools kunnen helpen bij het automatiseren van repetitieve taken en het stroomlijnen van processen, waardoor efficiëntie wordt verhoogd en administratieve lasten worden verlicht.

De derde sessie gaat Dries Mahieu de deelnemers leren hoe ze de zorgadministratie kunnen moderniseren met Office 365 en low/no code tools, waardoor ze zelf apps kunnen bouwen zonder te coderen. Daarnaast worden de principes van Lean 5S en procesoptimalisatie besproken om efficiëntie te verhogen, bijvoorbeeld tools zoals Microsoft Planner leren gebruiken voor het beheren en monitoren van taken en projecten. In deze derde sessie ligt de focus op change management en communicatie, inclusief het opstellen van een actieplan voor je zorgorganisatie. Zo ben je na drie sessies klaar om uw zorgorganisatie te transformeren.
 

Leerdoelen 

De leerdoelen van deze sessie zijn:

 • Begrijpen welke administratieve taken de meeste tijd kosten en hoe deze efficiënter kunnen worden beheerd.
 • Inzicht krijgen in de voordelen en implementatie van digitale tools zoals Microsoft-pilot, low/no code, en RPA.
 • Verwerf vaardigheden in het gebruik van low/no code tools binnen Office 365 om zelf eenvoudig apps te bouwen zonder programmeerkennis.
 • Analyseren van de Digitale Quick Scan resultaten om sterke punten en verbeterpunten te identificeren.
 • Ontwikkel effectieve strategieën voor change management en communicatie, en stel een actieplan op voor de digitale transformatie van je zorgorganisatie.

Praktisch

 • Sessie 1: vrijdag 06/09/2024 van 9:00 tot 12:30 uur
 • Sessie 2: vrijdag 27/09/2024 van 9:00 tot 12:30 uur
 • Sessie 3: vrijdag 18/10/2024 van 9:00 tot 12:30 uur
 • Locatie: Voka Oost-Vlaanderen, Voka Box Gent, Lammerstraat 18, 9000 Gent

Sprekers

De eerste sessie wordt begeleid door Dries Mahieu. Dries Mahieu vertegenwoordigt, verbindt en versterkt bedrijven voor Voka - Kamers van Koophandel Oost-Vlaanderen. Zijn expertisegebieden zijn digitalisering, innovatie, duurzaam ondernemen en energie.

De tweede en derde sessie worden begeleid door Dries Verdonckt, Employee Productivity Strategist bij AXI, Strategist M365 & Freelance PowerApps expert. Hij heeft heel wat trajecten gelopen binnen de zorgsector, bv. AZ Rivierenland. Sinds 2012 bezig met Microsoft 365 en sinds 2015 met PowerPlatform (sinds de lancering). Dries Verdonckt zal concrete cases uit de zorgsector presenteren. De aanpak omvat het werken met concrete cases, waarbij Dries per sessie een demo zal geven om de cases op te lossen.

Prijs

660 euro

Voor wie

 • Voor leidinggevenden in de zorgsector die ook verantwoordelijk zijn voor de administratie
 • Functie: management en verantwoordelijken binnen een middelgrote zorgonderneming. Vereiste is dat je (mede-)verantwoordelijk bent voor de administratie. 
 • Maturiteit: we stemmen de maturiteit van de deelnemers af op elkaar zodat we gefocust kunnen werken. Vooral voor kleine en middelgrote zorgondernemingen. 
 • Type onderneming: enkel voor zorg en health sector. Voor maatwerkbedrijven, zorgondernemingen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrie, jeugdinstellingen, dagverblijven, thuiszorg, sociale diensten, …

Contactpersoon

Dries Mahieu

Innovatie - Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka Oost-Vlaanderen
Voka Box Gent
9000 Gent

Wanneer

Prijs

660 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024

Contactpersoon

Dries Mahieu

Innovatie - Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka Oost-Vlaanderen
Voka Box Gent
9000 Gent

Wanneer

Prijs

660 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024