Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Digitale Ontmoeting met Vincent Van Peteghem, Minister van Financiën

Digitale Ontmoeting met Vincent Van Peteghem, Minister van Financiën

  • Online

We nodigen u graag uit voor een nieuwe digitale ontmoeting, waarbij we Voka-leden rechtstreeks in contact brengen met beleidsmakers. Tijdens onze volgende sessie is Vincent Van Peteghem (CD&V), vicepremier en Minister van Financiën te gast.

Vincent Van Peteghem is sinds 1 oktober 2020 vicepremier en minister van Financiën, belast met de Coördinatie van de fraudebestrijding, in de regering-De Croo. Zijn politieke carrière begon in 2012 op lokaal niveau in De Pinte, waar hij in 2018 burgemeester werd. Hij werd in 2016 op nationaal vlak actief als lid van de Kamer. Na de verkiezingen in 2019 zetelde Van Peteghem in het Vlaams Parlement, tot zijn aanstelling als Minister. Binnen zijn partij was hij ook Voorzitter van de ‘Twaalf Apostelen’, de werkgroep die opgericht werd na de verkiezingen en de toekomstige richting van de CD&V moest mee vorm geven. 

Als Minister van Financiën is hij verantwoordelijk om ons land te navigeren doorheen de economische en sociale crisis die we momenteel meemaken. Tijdens deze digitale ontmoeting zal de Minister ingaan op fiscale plannen die in het regeerakkoord aangekondigd werden, met een stand van zaken binnen de verschillende werven. Denk daarbij in eerste instantie aan de grote fiscale hervorming die hij voor ogen heeft (tax shift), de onlangs aangekondigde mini-tax shift als voorafname daarop, de herziening van het systeem rond niet-doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor O&O enz.

We maken er zoals gewoonlijk een interactieve sessie van, met voldoende tijd voor Q&A. 

Kan u er bij zijn? Schrijf u dan nu in. U kan deze uitnodiging ook bezorgen aan geïnteresseerde collega’s. 
 

Minister Vincent  Van Peteghem

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - ovam