Skip to main content
Map

Digital Deep Dive: Ontgrendel de kracht van Digital Twins

Voorkom hoge kosten en machinestilstand door ‘wat-als’-scenario’s virtueel te simuleren en verkrijg zo betere inzichten in de prestaties van jouw productieomgeving. Ga aan de slag met Digital Twins!

Waarom Digital Twins?

Onvoorziene machinestilstand is een operationele uitdaging met tal van gevolgen. Snellere probleemoplossing, continue monitoring en minimaliseren van deze downtime worden steeds meer bepalend. Het bouwen van Digital Twins, virtuele replica’s van fysieke producten, is een krachtig hulpmiddel dat jouw onderneming ondersteunt in het identificeren van deze inefficiëntie. Ga aan de slag met digitale simulaties en verhoog de prestaties van jouw productieomgeving.

Voordelen

 • Continue monitoring: Digital Twins bieden door continue gegevensmonitoring verbeterde inzichten in de prestaties en status van jouw machines.
 • Voorspellend onderhoud: Door real-time data te analyseren kunnen Digital Twins helpen bij het voorspellen van onderhoudsbehoeften. Dat minimaliseert ongeplande stilstand en voorkomt hoge kosten.  
 • Efficiëntiewinst: Een trial-and-error-aanpak om de productieomgeving te optimaliseren, kan leiden tot hoge kosten. Digital Twins kunnen gebruikt worden om ‘wat-als’-scenario’s te simuleren om zo de operationele efficiëntie te verhogen.

Programma

In deze opleiding verkrijg je inzicht in de impact van Digital Twins op de organisatie, hoe je deze technologie implementeert binnen jouw productieproces en welke opbrengst je kan verwachten.

 • 09.00-10.45 uur: Strategische focus op de impact van Digital Twins
  Tijdens het luik ‘strategische focus’ verkrijg je diepgaand inzicht in de werking en eventuele beperkingen of risico’s van Digital Twins. Zo identificeer jij achteraf de potentiële voordelen, uitdagingen en valkuilen van deze opkomende technologie.
 • 11.00-12.30 uur: Inzichten uit de praktijk en de mogelijke toepassingen
  Het tweede luik leert jou aan de hand van concrete voorbeelden en best practices welke ROI je kan verwachten en hoe je die kan vertalen naar een actieplan voor jouw organisatie.

Spreker

Johannes Cottyn is professor aan de vakgroep industriële systemen en productontwerp van de Universiteit Gent. Van daaruit is hij actief betrokken in de cluster 'productie' van het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make. Hij coördineert het competentiedomein 'Manufacturing Knowledge and Automation Engineering' waarbij op vandaag het gebruik van digitale tools niet meer weg te denken is. Zijn huidig onderzoek focust op methodes om de digital twin configuratie-inspanning te verlagen en het (her)gebruik van de modellen voor waardecreatie binnen productie- en logistieke omgevingen te verhogen.

Vincent Theunynck, Co-Founder en Managing Partner van Vintecc, een softwareontwikkelaar voor smart en connected machines. De ambitie van Vintecc is om innovatie onder toonaangevende machinebouwers, zoals Stow, Picanol, CNHIndustrial en Daikin, op een grote en beheersbare manier te versnellen. Dat doen ze door hen te ondersteunen in technologieën zoals Digital Twins, Data Analyse en Artificiële Intelligentie. Vincent behaalde een Master in Mechatronica en een MBA aan de Vlerick Business School.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor volgende profielen:

 • Zaakvoerders/ondernemers
 • COO's, CDO's, productie-, R&D- en innovatiemanagers
 • Engineers, productontwikkelaars en productowners
 • Professionals die hun organisatie willen versterken door middel van digitalisering

Wil je niets missen en vermijden dat waardevolle inzichten over digitale innovaties aan je voorbijgaan? Dan kan je ook de andere sessies uit deze reeks volgen.

Contactpersoon

Frederik Delodder

adviseur Digitalisering en Innovatie

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: €220
 • Niet-leden: €330

Voor dit seminarie kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille

 • Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: DV.O104126
 • Type dienstverlening: opleiding
 • Datum inschrijving: 13/10/2023
 • Projectbedrag: € 220 voor leden, € 330 voor niet-leden
 • Aantal opleidingsuren: 3,5 uren
 • Thema: Digitalisering

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Frederik Delodder uiterlijk tot 7 werkdagen voor de start van de opleiding. Bij laattijdige annulering blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag