Voorkom hoge kosten en machinestilstand door ‘wat-als’-scenario’s virtueel te simuleren en verkrijg zo betere inzichten in de prestaties van jouw productieomgeving. Ga aan de slag met Digital Twins!
Waarom Digital Twins?
Onvoorziene machinestilstand is een operationele uitdaging met tal van gevolgen. Snellere probleemoplossing, continue monitoring en minimaliseren van deze downtime worden steeds meer bepalend. Het bouwen van Digital Twins, virtuele replica’s van fysieke producten, is een krachtig hulpmiddel dat jouw onderneming ondersteunt in het identificeren van deze inefficiëntie. Ga aan de slag met digitale simulaties en verhoog de prestaties van jouw productieomgeving.
Voordelen
- Continue monitoring: Digital Twins bieden door continue gegevensmonitoring verbeterde inzichten in de prestaties en status van jouw machines.
- Voorspellend onderhoud: Door real-time data te analyseren kunnen Digital Twins helpen bij het voorspellen van onderhoudsbehoeften. Dat minimaliseert ongeplande stilstand en voorkomt hoge kosten.
- Efficiëntiewinst: Een trial-and-error-aanpak om de productieomgeving te optimaliseren, kan leiden tot hoge kosten. Digital Twins kunnen gebruikt worden om ‘wat-als’-scenario’s te simuleren om zo de operationele efficiëntie te verhogen.
Programma
In deze opleiding verkrijg je inzicht in de impact van Digital Twins op de organisatie, hoe je deze technologie implementeert binnen jouw productieproces en welke opbrengst je kan verwachten.
- 09.00-10.45 uur: Strategische focus op de impact van Digital Twins
Tijdens het luik ‘strategische focus’ verkrijg je diepgaand inzicht in de werking en eventuele beperkingen of risico’s van Digital Twins. Zo identificeer jij achteraf de potentiële voordelen, uitdagingen en valkuilen van deze opkomende technologie. - 11.00-12.30 uur: Inzichten uit de praktijk en de mogelijke toepassingen
Het tweede luik leert jou aan de hand van concrete voorbeelden en best practices welke ROI je kan verwachten en hoe je die kan vertalen naar een actieplan voor jouw organisatie.
Spreker
Johannes Cottyn is professor aan de vakgroep industriële systemen en productontwerp van de Universiteit Gent. Van daaruit is hij actief betrokken in de cluster 'productie' van het strategisch onderzoekscentrum Flanders Make. Hij coördineert het competentiedomein 'Manufacturing Knowledge and Automation Engineering' waarbij op vandaag het gebruik van digitale tools niet meer weg te denken is. Zijn huidig onderzoek focust op methodes om de digital twin configuratie-inspanning te verlagen en het (her)gebruik van de modellen voor waardecreatie binnen productie- en logistieke omgevingen te verhogen.
Vincent Theunynck, Co-Founder en Managing Partner van Vintecc, een softwareontwikkelaar voor smart en connected machines. De ambitie van Vintecc is om innovatie onder toonaangevende machinebouwers, zoals Stow, Picanol, CNHIndustrial en Daikin, op een grote en beheersbare manier te versnellen. Dat doen ze door hen te ondersteunen in technologieën zoals Digital Twins, Data Analyse en Artificiële Intelligentie. Vincent behaalde een Master in Mechatronica en een MBA aan de Vlerick Business School.
Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor volgende profielen:
- Zaakvoerders/ondernemers
- COO's, CDO's, productie-, R&D- en innovatiemanagers
- Engineers, productontwikkelaars en productowners
- Professionals die hun organisatie willen versterken door middel van digitalisering
Wil je niets missen en vermijden dat waardevolle inzichten over digitale innovaties aan je voorbijgaan? Dan kan je ook de andere sessies uit deze reeks volgen.
- Digital Deep Dive: Talentmanagement met datagedreven inzichten - vrijdag 27 oktober 2023
- Digital Deep Dive: Geavanceerde salesprognoses met behulp van AI - vrijdag 10 november 2023
- Digital Deep Dive: De uitdagingen van een CFO tijdens een cybercrisis - vrijdag 1 december 2023
- Digital Deep Dive: B2B Klantrelaties in Web3 - vrijdag 8 december 2023