Skip to main content
Map

De nieuwe autofiscaliteit en WLTP-normen

Vanaf januari 2020 wordt een nieuwe berekeningsformule voor het aftrekpercentage gehanteerd en is de invoering van de ‘fake hybrids’ een feit. Krijg tijdens deze infosessie op 18 februari 2020 ook een zicht op de nieuwe WLTP-normen voor de berekening van CO2.

De fiscaliteit omtrent bedrijfswagens blijft een populair item in de politieke contreien. Vanaf januari 2020 wijzigt de autofiscaliteit in zijn geheel. Naast een nieuwe berekeningsformule voor het aftrekpercentage, de invoering van de zogenaamde ‘fake hybrids’ bepaling is er tevens de invoering van de nieuwe WLTP-normen om de officiële uitstoot van CO2 te meten. Al deze wijzigingen kunnen een significante fiscale impact hebben op de keuze van een bedrijfswagen. Wil je als ondernemer, zelfstandige of bediende bij het kiezen van een bedrijfswagen weten waar je (op het einde van de rit) aan toe bent, dan is een grondige investeringsanalyse vereist.

Programma

Autofiscaliteit anno 2020

  • Algemeen
  • Nieuwe aftrekbeperkingen in de inkomstenbelasting
  • Fake Hybrids
  • Voorbeelden in de praktijk
  • Investeringsanalyse van de aankoop van een bedrijfswagen
Doelgroep

Dit seminarie richt zich tot personen die (on-)rechtsreeks te maken hebben met autofiscaliteit, met bijzondere aandacht voor de inkomstenbelasting, binnen ondernemingen zoals eigenaar-ondernemers, CFO’s, CEO’s, Controllers, interne accountants…

De klemtoon van het seminarie richt zich tevens tot de medewerkers van accountants, advocaten, notarissen en belastingconsulenten die een diepgaandere inleiding wensen in de autofiscaliteit. Deze infosessie vormt een ideale basis om een correcte investeringsanalyse (inclusief de fiscale kosten) te maken bij de aankoop van een nieuwe bedrijfswagen.

Docent

Rijn Delbroek, Executive Manager Accountancy, KPMG Accountants

Maarten Cox, Senior Tax Adviser, KPMG Tax & Legal Advisers  

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Partners

Contactpersoon

Marijke Steegen

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 120,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 150,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.