Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De kracht van verschillen tussen medewerkers (uitgesteld)

Verschil tussen mensen leidt vaak tot misinterpretaties, conflicten, roddels… En toch kan verschil ook net een kracht zijn! Hoe leer je mensen de complementariteit ervan inzien en vanuit het verschil te connecteren en met elkaar samen te werken zonder te verzanden in een negatieve spiraal? Ontdek het tijdens onze workshop "De kracht van verschillen tussen medewerkers".

Deze opleiding wordt uitgesteld ten gevolge van de maatregelen van de overheid omtrent het coronavirus. Wij volgen de situatie op de voet. “De kracht van verschillen tussen medewerkers” wordt uitgesteld naar een latere datum. Inschrijven is nog steeds mogelijk. 

Verschil tussen mensen wordt vaak als lastig ervaren. Nochtans zijn er heel wat voordelen aan heterogene teams. Mensen dagen elkaar meer uit, worden sterker en deze teams blijken innovatiever dan homogene teams. Ondanks de vele voordelen is het echter ook een uitdaging want hoe kan je mensen die heel verschillend zijn laten samenwerken en goede teams bouwen.

Aan de hand van de game M-Power, welke ontwikkeld werd op basis van de het werk van Daniel Pink krijgen de deelnemers van de opleiding inzicht in het werken met verschil in motivatie en drijfveren en leren ze ook hoe ze hiermee aan de slag kunnen gaan in hun organisaties en teams. Dit maakt dat deze opleiding een mooie mix is tussen theoretische kapstokken enerzijds en het spelen van de game anderzijds. Er wordt ook gewerkt met de eigen ervaring om nadien de reflectie te kunnen maken naar het team.

Programma

We zetten eerst in op het creëren van de juiste mindset aan de hand van de energizer om nadien de deelnemers kennis te laten maken met hun eigen drijfveer. Nadien worden enkele theoretische kaders toegelicht welke kapstokken aanreiken om ermee aan de slag te gaan. Verder maken we een foto van de eigen werking en wordt een actieplan gebouwd om de aangereikte inhoud door te vertalen naar het eigen team. We werken heel interactief, integreren visuele methodieken en stimuleren ervaringsuitwisseling. 

Schema

  1. Energizer
  2. Wat is jouw drijfveer?
  3. Theoretisch kader Daniel Pink en duiding van de drijfveren
  4. Aan de slag met de drijfveren in jouw team!
  5. Kader inzake teamontwikkeling en de link met de drijfveren
  6. Opmaak van een actieplan om ermee aan de slag te gaan binnen de eigen organisatie
  7. Leuke check-out
Doelgroep

HR-managers, leidinggevenden

Docent

Nele Verrezen, Owner Marcells Journey
Zij is sterk geprikkeld door menselijke interacties in teams en veranderingsprocessen. Bijzonder enthousiast en vanuit een creatieve aanpak, is het stimuleren van mensen een uitdaging voor haar. Na mijn opleiding criminologie en verdieping in het systeemdenken, deed ik ervaring op in de social profit als leidinggevende en projectverantwoordelijke. Hier leerde ik dagdagelijks welke impact leidinggevende(n) hebben op organisaties en hoe belangrijk het is om mensen te motiveren en sterke teams te bouwen. Nele schreef in 2018 ook een boek inzake het topic “Gekonkelfoes in organisaties, roddelen is niet onschuldig.”

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.