Skip to main content

De geheimen van snel innoveren met resultaat - opleiding

Ook jij kunt er als ondernemer niet om heen: innovatie is cruciaal om toekomstgericht te ondernemen. Maar tussen droom en werkelijkheid gaapt soms een hele kloof. Na deze opleiding heeft snel innoveren mét resultaat geen geheimen meer voor jou!

🚀 Deze opleiding zal je de tools en inzichten geven die innovatie in gang kunnen zetten in jouw onderneming én snel resultaat opleveren. Deze zijn telkens gelinkt aan de zeven innovatiegeheimen: strategie, marktgerichtheid, personeel, innovatietypes, open innovatie, financiën en implementatiemechanismen.

🚀 Tijdens elke sessie ga jij samen met de andere deelnemers stemmen op welke tools jouw voorkeur wegdragen. De resultaten van die stemming ga je daarna bespreken: wat werd het vaakst en wat het minst gekozen? Waar zijn de verschillen in individuele keuzes groot en waarom is dat zo? Op die manier leer je uit praktijkervaringen uit andere bedrijven en wissel je tips uit.

🚀 Op het einde van de opleiding ga je naar huis met een overzicht van jouw keuzes per 'innovatiegeheim' waarmee je meteen aan de slag kunt in je onderneming.

🚀 Om helemaal te spreken van een succesvolle implementatie van een innovatiecultuur, kun je ervoor kiezen om deze opleiding ook in company te organiseren om ook bij collega's draagvlak te creëren.

Inhoud van de sessies

Eerst ga je op zoek naar de antwoorden op de basisvragen rond innovatie. Waarom en waar innoveren? Hoeveel brengt het op? Wat zijn de valkuilen en hoe beperk je de risico's?

De eerste twee geheimen worden onthuld: Strategie en Marktgerichtheid. Daarna bespreek je de resultaten van de eerste stemming.

Je ontdekt de volgende 3 geheimen van succesvolle innovatie: “Personeel”, “Innovatietypes en “Open innovatie”. Daarna bespreek je de resultaten van de tweede stemming.

Je ontdekt de laatste 2 geheimen van succesvolle innovatie: "Financiën" en "Realisatiemethoden". Daarna bespreek je de resultaten van de laatste stemming om tenslotte het finale overzicht van de keuzes van alle deelnemers te overlopen en bespreken.

Spreker

Dirk de jonghDit webinar en deze opleiding worden gegeven door Dirk De Jongh, die vele jaren innovatie-ervaring opdeed bij diverse bedrijven en als coach meer dan 60 innovatie-projecten heeft begeleid. Hij is ook lector innovatie in de opleiding Idea- en innovatiemanagement en kennisdiffusie-adviseur op de Erasmus Hogeschool Brussel. De laagdrempelige “innovatie methode” voor kleinere organisaties die daar recent werd ontwikkeld komt aan bod in deze opleiding. Via mixed teams van studenten, alumni, lectoren en externe experten worden er ook innovatieprojecten uitgevoerd voor derden.

logo's

 

Contactpersoon

Melissa Sente

Adviseur Digitalisatie en Innovatie

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad