Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Dagseminarie: Hoe zet u uw medewerkers aan het stuur van verandering? Iedereen klaar voor morgen?!?
Dagseminarie: Hoe zet u uw medewerkers aan het stuur van verandering? Iedereen klaar voor morgen?!?

Dagseminarie: Hoe zet u uw medewerkers aan het stuur van verandering? Iedereen klaar voor morgen?!?

Maak uw plan op voor een organisatie met mensen van en voor de toekomst

Als onderneming dient u u meer dan ooit aan te passen. Aanpassen aan de uitdagende situatie door corona, brexit, digitalisering, … De ene uitdaging volgt de andere challenge op. Uw business een zekere flexibiliteit toe-eigenen is een zoektocht en constante oefening.

U aanpassen aan veranderingen doet u als mens reactief, maar ook proactief. En vereist energie, aandacht en veelal ook overtuiging en geduld. De ingrediënten om uw aanpasbaarheid te verhogen als individu, team en organisatie kunt u inzichtelijk maken en trainen. Adaptiviteit is dus trainbaar en maakbaar, net zoals een spier. Verstandig investeren in een sterk aanpassingsvermogen zijn naast technische skills en kennis een kapitale sleutel tot succes in tijden van constante verandering, digitalisering en snelheid.

Hoe maakt u als ondernemer een masterplan op rond adaptiviteit? Hoe voegt u dit toe aan uw huidige strategie? Wie betrekt u hierin en welke stappen zet u best eerst?

In dit seminarie stapt u naar buiten met een ingevulde matrix als antwoord op de vraag: ‘Hoe verhogen we het aanpassingsvermogen van onze mensen en de onderneming als geheel?’ Zo bereiden we ons nog meer voor op de dag na morgen. Vanuit dit masterplan kunt u de toekomst van werk beter vormgeven. Dit plan versterkt en onderbouwt de duurzame inzetbaarheid van uw mensen alsook het aanpassingsvermogen van uw onderneming. Een win-win. Tevens is het ook een competitief voordeel en onderdeel van economisch verstandig en duurzaam ondernemen.

Programma

Op voorhand zal elke deelnemer een persoonlijk AdaptiviteitsAssessement doorlopen. Een AI-based Q&A-systeem. Dit geeft u op de dag zelf een persoonlijk rapport over uw eigen adaptiviteit. Ook zal u gevraagd worden om enkele vragen te beantwoorden over uw onderneming om zo de werkgroepen optimaal te kunnen samenstellen zodat iedereen veel leert van zijn collega-deelnemers.

We gaan voor een coronaproof concept, met een actieve werkvorm en essentiële bouwstenen waarbij er veel buiten en rechtopstaand gewerkt wordt met alle bijhorende voordelen, zoals hoge focus, veel interactie, gezondheid en veiligheid voorop, …

 • 8.30 uur: Aankomst buiten met warme en koude dranken + een gezonde energiebooster.
 • 9.00 uur: Start seminarie: introductie – het landschap van de onderneming en de uitdagingen voor onze mensen (vandaag en de dag na morgen).
 • 10.00 uur: Het Adaptability Canvas toegelicht.
 • 11.00 uur: Getting to know – breng de uitdagingen van uw onderneming in kaart (obv ons Adaptability Canvas).
 • 12.00 uur: Share the Essentials – delen en kristalliseren van de uitdagingen en werkpunten van uw onderneming en medewerkers.
 • 12.30 uur: Lunch & walk.
 • 13.30 uur: Etappe I – waar naartoe (WHY).
 • 14.30 uur: Etappe II – waarop inzetten (WHAT).
 • 15.30 uur: Etappe II – hoe aanpakken (HOW).
 • 16.30 uur: RECAP en intentieverklaring.
 • 17.30 uur: Drink & netwerk.

Belangrijke notitie: we nemen elk uur 10 minuten pauze met daarin een functioneel gedeelte en een gedeelte dat de focus effectief herstelt.

Dit programma heeft als doel om u als ondernemer op weg te helpen met de inrichting van een helder plan om uw mensen beter met veranderingen te laten omgaan en uw wendbaarheid collectief te versterken. Dit alles met verankering in uw business, in het hr-beleid en vanuit een duurzaam draagvlak bij uw mensen. Zo bent u een leider van en in verandering die inzet op mensen van en voor de toekomst.

Sprekers

Rudi Francken en Tim Vermeire werken al vele jaren in de bedrijfswereld en dit in verschillende functies: van nationale en internationale directie- en managementfuncties tot betrekkingen als trainer, consultant, spreker en coach. Vanuit deze rollen faciliteren ze transformaties en werken ze naar duurzame inzetbaarheid van mensen. Ze zoeken antwoorden op: Hoe het individueel en collectief aanpassingsvermogen verhogen? Hoe dit geïntegreerd aanpakken vanuit een zekere structuur en cultuur? Recent brachten ze een boek uit “AQ, adaptieve intelligentie”.

Doelgroep

Ondernemers en/of hr-verantwoordelijken. Leidinggevenden van een departement, vestiging, ... kunnen zeker ook aansluiten. Voor teamleaders van een beperkt team is dit seminarie minder relevant.

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Nele Braem

Contactpersoon

Nele Braem

Member Services - Arbeidsmarkt/HR

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 380 euro
 • Niet-leden: 570 euro

Voor dit seminarie kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.  
Aantal opleidingsuren: 6

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar nele.braem@voka.be en dit uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group