Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Creëren van een respectvolle werkomgeving

  • Online

In een tijd waarin teamwork en samenwerking cruciaal zijn, is het creëren van een respectvolle werkomgeving van essentieel belang voor een positieve bedrijfscultuur. In deze infosessie krijg je waardevolle inzichten en praktische tips om respect op het werk te bevorderen.

Tijdens deze thematische sessie gaan we dieper in op de waarde van respect in het bevorderen van productiviteit, betrokkenheid en tevredenheid van werknemers. We zullen bespreken hoe respectvolle communicatie, het erkennen van diversiteit en het bevorderen van een positieve werkcultuur bijdragen aan een gezonde en harmonieuze werkomgeving. 

Want respect zorgt ervoor dat teamleden zich gewaardeerd voelen. Het bevordert gezonde communicatie en samenwerking en verminderd zo conflicten. Het verbetert teamprestaties, motiveert werknemers en verhoogt betrokkenheid. We beantwoorden in deze infosessie enkele prangende vragen:

  • Wat zijn de potentiële negatieve gevolgen voor een organisatie als er een gebrek aan respect op de werkvloer heerst? 

  • Hoe kunnen werkgevers respect proactief bevorderen?

  • Hoe draagt respect op het werk bij aan het vermijden van conflicten en het creëren van een harmonieuze werkomgeving?

  • Hoe definiëren we respect op de werkvloer en welke gedragingen en houdingen zijn essentieel voor een respectvolle werkomgeving?

  • Hoe kan je als werkgever effectief wederzijds respect op de werkvloer afdwingen en ervoor zorgen dat het wordt gehandhaafd?

Naast bovenstaande topics leggen we het verschil tussen plagen en pesten uit en reiken we tips aan hoe je op ongewenst gedrag kan reageren. Tijdens deze sessie wordt ook het beleid van de organisatie toegelicht en kan er ingegaan worden op de rol die het management, de hiërarchische lijn en de werknemers hierin spelen.

De spreker

Onze partner Premed ondersteunt bedrijven op vlak van gezondheid & welzijn, psychosociale risico's, arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne en ergonomie. Voor deze infosessie vaardigen ze psychologe Annelies Geuens af, expert in psychosociale risico's en welzijnsbeleid op maat van bedrijven. Annelies is al 17 jaar preventieadviseur bij Premed en is een ervaren bedrijfscoach.

Annelies Geuens

De sessies kaderen in Voka Welt, een traject dat inzet op duurzame loopbanen in ondernemingen door inclusief HR-beleid. 

Logobalk vlaio premed welt sdworx

Contactpersoon

Isabel De Winter

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus