Skip to main content

Correct samenwerken met zelfstandigen

Vind het meest optimale statuut voor jouw medewerkers

Samenwerken met zelfstandigen kan voordelen hebben, zowel voor opdrachtgever als -nemer. Met de arbeidsrelatiewet bestaat er ook een juridisch kader om zo’n samenwerking correct op poten te zetten. Tijdens deze opleiding leer je hoe je dit best aanpakt.

Bij een samenwerking met een zelfstandige moet je er als opdrachtgever onder meer over waken dat de opdrachtnemer niet als een schijnzelfstandige kan worden bestempeld. Want op vaststellingen van schijnzelfstandigheid staan zware sancties en geldboetes.
In deze opleiding zoom je mee in op de arbeidsrelatiewet. Zowel wat die actuele regelgeving net inhoudt als mogelijke toekomstige aanpassingen komen daarbij aan bod. Uiteraard is er ook ruimte om stil te staan bij vragen.

PROGRAMMA

  • Waarin verschilt een werknemer van een zelfstandige?
  • Hoe is de arbeidsrelatiewet tot stand gekomen en wat houdt die concreet in ?
  • Bijzondere gevallen waarin werknemersstatuut wordt vermoed

 
 
DOELGROEP
Deze opleiding is op maat van ondernemers die zoeken naar het meest optimale statuut voor hun medewerkers, net als van zelfstandigen die als opdrachtnemer werken.

SPREKER
Tom Peeters is advocaat-vennoot bij GSJ Advocaten. Hij is expert in onder andere arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Hij is ook advocaat aan de balie van Düsseldorf.

 

Contactpersoon

Margo Mathys

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Als lid betaal je 185 euro (excl. 21 % btw)
Als niet-lid betaal je 245 euro (excl. 21 % btw).

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 15 november 2022. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be.
Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: 22 november 2022
Projectbedrag: €185 voor leden, €245 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 3

Coronamaatregelen
Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers een week vooraf op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende