Skip to main content
Map

Conflictbemiddeling op de werkvloer

Laat jouw medewerkers nog beter samenwerken door open te communiceren.

Als leidinggevende streef je voortdurend naar goede samenwerkingen in een opperbeste sfeer onder jouw medewerkers. Tegelijk zijn spanningen, meningsverschillen en zelfs conflicten heel normaal op de werkvloer. Vraag jij je nog af hoe je die het best kan ontmijnen? Ontdek je graag hoe jij krachtdadig kan bemiddelen in gesprekken die bol staan van meningsverschillen? Tijdens deze interactieve workshop leer je er alles over.

PROGRAMMA

  • Ontdek met welke bril jij in conflictsituaties naar jezelf en anderen kijkt en wat jij daaruit kan leren over jouw persoonlijk leiderschap en werkrelaties.
  • Maak kennis met een aantal conflictmodellen die je anders doen kijken naar spanningen
  • Leer de fasen van een bemiddelend gesprek kennen en toepassen
    • Je komt te weten welke houding en vaardigheden nodig zijn om gespannen situaties op de werkvloer te ontmijnen.
    • Je experimenteert met een set aan basisvaardigheden, zodat je gespannen werksituaties durft faciliteren: meerzijdige partijdigheid, luisteren zonder vooroordelen, samenvatten en doorvragen, nieuwsgierig zijn, erkenning geven, exploreren van weerstand, behoeften, waarden en belangen.
  • Stel een actieplan op zodat je gespannen situaties met meer zelfvertrouwen aankan.

DOELPUBLIEK
Bedrijfsleiders, leidinggevenden en managers die beter willen leren omgaan met spanningen en conflictsituaties.

SPREKER
Als erkend sociaal bemiddelaar, coach en trainer weet Lili Matthijs snel een sfeer van vertrouwen te creëren waarin gesprekspartners open kunnen communiceren. Daarnaast traint ze leidinggevenden en teams om krachtig om te gaan met tegenstellingen, verschillen en spanningen. Hierdoor staan ze sterker in relaties en is het prettiger communiceren en samenwerken.

Contactpersoon

Margo Mathys

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2100 Antwerpen

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs voor deze opleiding bedraagt 550 euro (excl. 21% btw).

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 1 februari 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering