Skip to main content
Map

In company: Close the Deal

Sluit het verkoopsgesprek af met een handtekening vanaf 27 februari 2020! 

Inhoud

Het hele verkoopproces is in feite een aaneenschakeling van toezeggingen van de klant: hij zegt je een afspraak toe, we krijgen de toezegging om de klant te bevragen, om ons product voor te stellen en zo gaat dat verder. De klant is enthousiast en dan zien we het vaak verkeerd lopen. Ofwel durft de verkoper niet naar die allerlaatste toezegging vragen ofwel doet hij het gewoon veel te vroeg in het verkoopproces op het moment dat de klant er nog niet klaar voor is.

Eén zaak is duidelijk: een toverformule voor het afsluiten van een contract bestaat niet. De magie bestaat erin om alles goed te doen en dan is de klant om een beslissing vragen een hele logische stap. En hier zijn er wél technieken die ons kunnen helpen...

  Programma

  Het halve-dag-programma is opgebouwd rond 4 vragen:

  • Wat is de rol van een goede oven bij het maken van een lekkere cake?
  • Waarom gaan klanten ineens aarzelen? Wat doen we als verkoper met koopsignalen? En met waarschuwingssignalen?
  • De laatste toezegging van de klant: is er een toverformule?
  • Welke methodes hebben we dan om een "ja" te krijgen?
  Doelgroep

  Deze workshop richt zich tot iedereen die in zijn beroepsleven met klanten onderhandelt om een verkoop af te sluiten: de verkoper, de accountmanager, de salesmanager, de verkoopleider, de televerkoper etc.

  Docent

  Jan Lux, zaakvoerder-trainer van Learning by Lux bvba.

  Jan is een man van de praktijk en iemand die spreekt vanuit ervaring. Hij zat in het verkoopsvak bij Philips Consumer Products, Axa Royale Belge en Concentra Media (Belang van Limburg, Jet Magazine, ...). Voor deze laatste groep is hij nog altijd sales-coach én -trainer. Zijn trainingen zijn geen saaie theoretische bedoening, maar een échte workshop waar interactiviteit en voorbeelden uit de realiteit centraal staan.

  Contactpersoon

  Jessica Bortels

  Projectmedewerker backoffice

  Adres

  Gouverneur Roppesingel 51
  3500 Hasselt

  Wanneer

  Extra info

  Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

  Voorwaarden

  Inschrijven betekent deelnemen