Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Communicatie en intermenselijke aspecten na de overdracht/verkoop
Voka Opleiding

Communicatie en intermenselijke aspecten na de overdracht/verkoop

Hoe kan je als ondernemer loslaten na een overdracht/verkoop? Hoe organiseer je je eigen exit en welke mogelijkheden zijn er? Hoe zorg je ervoor dat deze verandering in je bedrijf succesvol is?

Familiale eigenaar-ondernemers zijn zich meer dan ooit bewust van het effect van communicatie op de prestaties van het familiebedrijf. Laat communicatie en de omgang tussen familieleden in het familiebedrijf nu net erg lastig zijn. Naast collega’s of eigenaars zijn jullie immers ook nog familie van elkaar. 
Langdurige familierollen en -dynamieken kunnen de communicatie tussen de familieleden vaak bemoeilijken, zeker wanneer deze familieleden veranderen van rol binnen het familiebedrijf. Oude interactiepatronen kunnen weer de kop opsteken en de huidige gesprekken verstoren.


Deze opleiding geeft inzichten in de specifieke relaties tussen familieleden in het familiebedrijf. Daarnaast geven we je handvaten mee om een platform voor de familieleden te creëren om de gesprekken over het familiebedrijf aan te gaan. Ontdek daarnaast ook welke tools werken om open en effectiever te communiceren.

Doelgoep en voorkennis

•    Deze opleiding is gericht op familiale eigenaars-ondernemers en hun naaste adviseurs
•    Er is geen specifieke voorkennis vereist

Docent

Elke Sweldens, Director HR Services en geaccrediteerd coach (ICF), Van Havermaet. 
Jan Maurissen, partner bij Van Havermaet, autoriteit op vlak van begeleiding van familiebedrijven

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Thema: Bedrijfsstrategie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?